szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színművészetis hallgatók felvonulásához időzítik a tiltakozást.

„Október 23-án autós blokáddal tüntetünk az igazságért” – hirdette meg a Facebookon a nemzeti ünnepre tervezett demonstrációt Szél Bernadett Hadházy Ákossal közösen.

A tiltakozás módját a járványhelyzettel indokolják a független országgyűlési képviselők, szerintük most az egyetlen felelős döntés, ha autós demonstrációvá alakítják az október 23-ra tervezett rendezvényüket. Az MTVA székházát eredetileg gyalogosan akarták blokád alá vonni Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján.

A MÓD ÉS AZ IDŐPONT VÁLTOZIK, DE A CÉL NEM! Október 23-ÁN AUTÓS BLOKÁDDAL TÜNTETÜNK AZ IGAZSÁGÉRT Október 23.-án NEM...

Posted by Szél Bernadett on Saturday, 17 October 2020

„Ezúttal nem úgy, mint tavasszal a Clark Ádám téren – most hivatalosan bejelentettük, és mivel most nincsen kijárási tilalom, a RENDŐRSÉG MOST KÉNYTELEN VOLT TUDOMÁSUL VENNI” – nyomatékosította Szél a bejegyzésben.

A politikus egyúttal azt kérte, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalog. A tiltakozás a tervezettnél korábban, délután fél háromkor kezdődik, mert így, mint a képviselő írja, idejében át lehet érni a színművészeti egyetemisták felvonulására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Fennmarad a blokád az SZFE-n, a hallgatók visszafoglalták az Ódry Színpadot

Pénteken este hat órakor sajtótájékoztatót tartottak a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói, miután Szarka Gábor kancellár bejelentette, hogy előrébb hozták az őszi szünetet, így péntek estig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit. A hallgatók közölték: a blokádot megerősítették, és amíg az autonómiát nem garantálják, fenn is tartják.

Nem dobta el a kést, agyonlőttek egy fekete férfit a rendőrök Philadelphiában

Nem dobta el a kést, agyonlőttek egy fekete férfit a rendőrök Philadelphiában

Vasárnap lesz a Pilátus című film a Duna tévén

Vasárnap lesz a Pilátus című film a Duna tévén

A SpaceX-nek van egy ötlete, hogyan takarítsák el a rengeteg űrszemetet

A SpaceX-nek van egy ötlete, hogyan takarítsák el a rengeteg űrszemetet