szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azzal érveltek, inkább a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyére koncentrálnak most.

Egyik ellenzéki párt sem vesz részt hivatalosan a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amit a független országgyűlési képiviselők a közmédia székházához hirdettek a nemzeti ünnepre, október 23-ra – tudta meg az ATV Híradója. A három politikus a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen akar demonstrálni.

Az csatornának a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd is úgy nyilatkozott, nem csatlakozik a blokádhoz egyrészt a járványhelyzet miatt, másrészt pedig azért, mert inkább a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét helyezik előtérbe. Az intézmény átalakítása, autonómiájának elvonása ellen tiltakozók is tüntetést szerveznek aznapra.

Hadházyék korábban azt közölték, úgy szervezik az eseményt – az autós blokádot –, hogy aki akar, át tudjon érni a másik demonstrációra.

Nem ez az első eset, amikor az ellenzéki pártok nem tartanak a függetlenekkel. Az elvesztett borsodi időközi választás után közös közleményben üzenték meg, hogy visszautasítják a független képviselő vádjait Bíró Lászlóról, aki Hadházy Ákos gyanúja szerint EU-közeli pénzeket tüntetett el korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt