szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külső telephely bevonásával tudnak csak méltóképpen gondoskodni a halottak elhelyezéséről a Markusovszky Kórház orvosigazgatója szerint.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elismerte a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, hogy annyi halott van az intézményben, hogy tárolásuk már nem megoldható a megszokott módon – írja a 24.hu. A lap egy olvasótól úgy tudja, hogy hétfőn "húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön feküdt, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni" a proszektúrán.

Káldy Zoltán orvosigazgató a 24.hu megkeresésére válaszul azt írta, elkeserítőnek tartja, hogy "egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni" a kórházat. Szerinte minden körülmények között méltóképpen gondoskodnak az elhunytak elhelyezéséről. Hozzátette:

Ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani.

Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt, hogy naponta 5-9 ember hal meg a Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt. Nemény szerint a gépeket kezelni tudó orvosok egy részét Győrbe irányították át, ami csak rontott a helyzeten. Vasárnap pedig egy beteg családtagja tálalt ki a nyugat.hu-nak arról, hogy napokig nem volt sem fűtés, sem meleg víz a kórházban

Vas megyében eddig összesen 5844 koronavírus-fertőzést igazoltak, a fertőzöttek száma hétfőről keddre 82-vel nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: A hétvégén megkezdik az oltást a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is

Operatív törzs: A hétvégén megkezdik az oltást a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér