szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az operatív törzs népjóléti bizottsági meghallgatást Korózs Lajos szocialista bizottsági elnök tevékenységére hivatkozva lehetetleníti el a kormánypárt, úgyhogy trükkhöz folyamodik az ellenzék.

A parlament honvédelmi- és rendészeti bizottsága kezdeményezi az operatív törzs meghallgatását – áll a Demokratikus Koalíció közleményében. A meghallgatást a DK-s Vadai Ágnes, a jobbikos Lukács László és az MSZP-s Harangozó Tamás kezdeményezte jövő hétre.

Az operatív törzs tagjainak eredetileg a népjóléti bizottságot kellene tájékoztatniuk a járvány alakulásáról, azonban ez a fideszes képviselők bojkottja miatt lehetetlen. A Fidesz arra hivatkozva lehetetleníti el a meghallgatást, hogy nem akar együtt dolgozni a bizottság MSZP-s elnökével, Korózs Lajossal, akitől bocsánatkérést és lemondást várnak.

Korózsra a “kamuvideós” állandó jelzőt aggatta a Fidesz, utalva arra, hogy a szocialista képviselő aktívan részt vett egy álhír terjesztésében egy videóval, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő azt állította, tíz ápolt betegből kilenc beteg meghalt a kórházi ágyak kiürítése miatt. Később kiderült, a nő nem mentős, az ügyben nyomozás indult, Korózs viszont hárította a felelősséget.

A sikertelen bizottsági ülések után Szabó Tímea jutott a legközelebb Müller Cecíliához, aki a folyosón próbálta kérdezgetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért