szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közös ellenzéki lista összes egyéni jelöltjét megszavaztatnák az emberekkel.

Petíciót indít a teljes előválasztás megvalósításáért a Momentum – közölte a párt egy, a hvg.hu-nak is elküldött e-mailben. "Miután a Fidesz megakadályozza, hogy a választáson mindenki a neki legkedvesebb pártra szavazhasson, a mi felelősségünk, hogy a legnyíltabb és legdemokratikusabb módon válasszuk ki a közös ellenzéki jelölteket” – idézték Fekete-Győr András pártelnököt.

Az elnök szerint nem csak a közös miniszterelnök-jelöltről és az egyéni jelöltekről, hanem a közös listáról is előválasztáson kell dönteni. “A pártelitek helyett döntsék el a választók, mely pártok politikusai képviseljék őket 2022 után” – mondta a petíciót elindító politikus.

Abban már korábban közös nevezőre jutottak az ellenzéki pártok, hogy az egyéni jelöltek esetében is szükséges lesz az előválasztás, de nem tartották szükségesnek minden körzetben megtartani, és más vitás kérdések is voltak köztük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horn Gábor hvg360

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

Innováció, új kommunikációs eszközök, közvetlen elérés, tényleges politikai aktivitás, akciók, együttműködés, mindent feláldozó jelöltek és előválasztás – ezekre van szüksége az ellenzéknek szerzőnk szerint, és nem – például – unalmas sajtótájékoztatókra. A hvg360 vitasorozatának újabb darabja.