szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindössze 4647 tesztet végeztek vasárnap, ennek a 13 százaléka lett pozitív.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Újabb 609 embernél mutatták ki a koronavírust az elmúlt 24 órában, ezzel 316 669 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat az operatív törzs oldala.

Meghalt 114 beteg, így az elhunytak száma 9161 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 134 344 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig a tegnap közölthöz képest 3429-cel alacsonyabb, összesen 173 164 főre csökkent.

Jelenleg 6261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (ami 189-cel több, mint egy napja), közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen.

Mindössze 4647 tesztet végeztek az elmúlt nap, amelynek a 13,1 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint akkor kapunk megbízható képet a járvány terjedéséről, ha a tesztek lefeljebb 5 százaléka pozitív. Magyarországon szeptember 9-e óta ezt az arányt csak azon a két napon értük el, amikor egyszerre adtak hozzá a számokhoz a tömeges tesztelésből származó közel 200–200 ezer tesztet.

©

Az operatív törzs azt is közölte, hogy az öt kijelölt kórházi oltóponton hétfőn is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben

Koronavírusosak lettek a vidrák egy amerikai állatkertben