szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Évről-évre kevesebbet kell pótdíjazniuk az ellenőröknek, 2020-ban ebben persze komoly szerepe volt a koronavírus-járvány is.

Tavaly ismét nőtt a legnagyobb, teljesített pótdíjbefizetések összege - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint 2020-ban a legnagyobb, egyösszegű befizetés 2 797 400 forint volt, de kiegyenlítettek egy 1 865 135, valamint egy 1 541 317 forintos büntetést is.

A BKK azt közölte, hogy 2015 óta minden évben csökken azoknak az utasoknak a száma, akiket az ellenőröknek pótdíjazniuk kell. Az okok - azon kívül is, hogy a 2020-as év a járványhelyzet miatt példátlan visszaesést jelentett - a szervezet szerint sokrétűek.

Mint írták, egyfelől a BKK néhány éve szigorúbban lép fel a bliccelőkkel szemben, hatékonyabbá tette a jegyellenőrzést és a pótdíjazási eljárásokat is.

A BKK közleménye szerint 2020-ban 133 ezer utast pótdíjaztak a BKK ellenőrei, ami az öt évvel ezelőtti adat mintegy egyharmada: 2015-ben a jegyvizsgálóknak még 364 ezer közlekedő adatait kellett felvenniük.

A vállalat közlése szerint a pótdíj helyszíni rendezését választók száma 2015 óta közel a duplájára, 49 ezerről 88 ezerre emelkedett, a növekedő tendenciát csak 2020-ban állította meg az utasok számának visszaesése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa

24.hu: Kiszáll a Hundubból a belize-i tulajdonosa

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó