szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum tavaly nyáron akciózott.

A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX tavaly nyáron szimbolikus parkolóhelyet avatott a Külügyminisztérium épülete előtt annak a Lady MRD-nek, amely fedélzetén Szijjártó Péter üdült a családjával és barátaival.

A párt a közösségi oldalán azt közölte, hogy határozatot kaptak a rendőrségtől, miszerint "az eljárás alá vontakat figyelmeztetés szankcióban részesítik",

és kezdeményezték a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezését.

A Momentum szerint ez minden jogalapot nélkülöz, azt írták, megteszik a szükséges lépéseket. A BRFK ugyanakkor a Momentum posztjával szemben azt közölte, hogy ők szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés miatt bírósági előkészítő eljárást folytatott le, amelynek iratait a bíróság részére küldte meg. Az ügyben a BRFK határozatot nem hozott.*

*A cikket a BRFK reagálása után pontosítottuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András hvg360

Egy kisebb szerkesztőség dolgozik azon, hogy Szijjártó Pétert nagyon fontos embernek lássuk

A külügyi tárca tizenhét fős sajtóosztályán felül, közvetlenül Szijjártó Péternek is dolgozik egy tíz emberből álló sajtós stáb, amelyben fotós, vágó és több operatőr is van. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a miniszterek közül Szijjártó jelenléte a legerősebb a közösségi médiában: a tavaly tavasszal még csak nyolcvanezer fős követői tábort néhány hónap alatt sikerült több mint kétszázezresre feltornásznia.