szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt viszont nem írták meg a háziorvosoknak az erről szóló levélben, hogy mennyit kéne dolgozniuk a hétvégén, mint ahogy azt sem, hogy ezért kapnak-e bármilyen plusz juttatást.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A fővárosi kormányhivatal azt tudakolja a háziorvosoktól, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását – derül ki a Telex birtokába került levélből. A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond által aláírt kormányhivatali levél szerint azzal, hogy egyre több az elérhető védőoltás,

az oltási folyamat tömeges szakaszába érkezünk.

A tömeges oltási szakaszban a levél szerint „a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása”, ezért az orvosoktól visszajelzést várnak, tudják-e vállalni a részvételt ebben.

A levélben a pluszmunka részleteiről, a hétvégi pihenőnapok ellentételezéséről és esetleges javadalmazásáról egy szó sem olvasható. Az orvosoknak ez alapján kellene válaszolniuk csütörtök délig a szerdán kapott levélre.

Ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben celebrált szentmisét Ferenc pápa

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő