szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kórházba vasárnap 256 koronavírusos beteg került, így most 4489 embert ápolnak ilyen körülmények között.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hétfőre újabb 2623 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust (SARS-CoV-2), ezzel az igazoltan fertőzöttek száma 405 646 emelkedett a hivatalos adatok szerint. Az elmúlt héten legutóbb kedden jelentettek ennél kevesebb új fertőzöttet: akkor arról számoltak be a koronavirus.gov.hu-n, hogy az előző napon 1548 ember mintája lett pozitív.

A járvány áldozatainak száma 48-cal emelkedett. A szombatra és vasárnapra vonatkozó halálozási adatok jelentősen alacsonyabbak az elmúlt hetekben közölteknél. Az, hogy nem haladta meg az ötvenet az egy nap alatt elhunytak száma, ezt megelőzően február 14-én, azelőtt pedig október 27-én (!) fordult elő. Akkor 43-an vesztették életüket koronavírus okozta betegség, a Covid–19 szövődményei következtében.

A járvány áldozatainak száma jelenleg hivatalosan 14 347.

Gyógyultnak az elmúlt napon 2029, eddig összesen 308 650 embert nyilvánítottak. Az ismert aktív fertőzöttek száma 82 649, 546-tal magasabb, mint az előző napon. Ez az adat február 15-e óta napról napra romlik.

Kórházba vasárnap 256 koronavírusos beteg került, így most 4489 embert ápolnak ilyen körülmények között. Közülük gépi lélegeztetésre 394-en szorulnak, 28-cal többen, mint az előző adatközléskor.

Védőoltást mostanáig 453 457 embernek adtak be – az előző napon 7922-nek –, akik közül 201 005-en már a második dózist is beadták.

Vasárnap 15 925 koronavírustesztet végeztek el – összesen eddig 3 519 536-ot –, amelyeknek 16,47 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egy ország akkor tesztel eleget, akkor van valós képe a járvány terjedéséről, ha a pozitívnak bizonyuló minták száma 5 százalék alatt marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban