szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök szerint minden lélegeztetőgépre szükség lesz.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Járványmatematikusokkal találkozott Orbán Viktor, akik tájékoztatták, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi tendenciái alapján mi várhat a magyarokra a következő napokban.

Csupa rossz hírem van. A helyzet az úgy fest, hogy az egész járvány legnehezebb két hete előtt állunk"

- közölte a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Orbán elmondta, hogy az újfajta mutációk miatt a fertőzések szám erősen nő és nőni fog.

Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolóra és minden lélegeztetőgépre szükségünk lesz"

 - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán a videó végén arra kért mindenkit, hogy tartsák be az operatív törzs előírásait, illetve minél hamarabb oltassák be magukat, hogy lerövidüljön a nehéz időszak. Drámai helyzetet vetített előre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón is, ahol bejelentette, hogy a kormány március 15-éig meghosszabbította a korlátozásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba