szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tóth Endre, a párt elnökségi tagja még február 5-én, Orosz Annával együtt üzent Szijjártó Péternek.

Szándékos rongálás miatt eljárást indítottak Tóth Endre ellen, a Momentum elnökségi tagja erről csütörtökön kapta meg a rendőrségi idézést – közölte a párt. A politikust azért vonták eljárás alá, mert felfestett egy jachtparkolót a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri székháza elé.

"De vajon mit rongáltam meg? A parkoló aszfaltjában vízzel lemosható krétaalapú festékkel lehetetlen maradandó kárt okozni. Nyilvánvaló, hogy politikai véleménynyilvánításunk miatt akarnak megbüntetni" – írta Tóth Endre a Facebookon. A Momentum politikusa szerint mindig lesz valaki, aki újra felfesti majd a jachtparkolót, "akármilyen kényelmetlen is a miniszter úrnak".

Tóth mellett egyébként a párt másik elnökségi tagja, Orosz Anna is részt vett a festésben, de rá nem tér ki a közlemény. Tóth Endre posztjához csatolt kép viszont azt üzeni, hogy Orosz ellen is eljárás indul.

����Eljárás indítottak ellenállóként, mert kiálltam a pillanatnyi társamért ⛵️3 HETE robbant a hír, Hogy AZ ifjúsági ... Közzétette: Tóth Endre - & nbsp; 2021. február 25., csütörtök

Tavaly augusztusban a Momentum ifjúsági szervezetének, a TizenX-nek egy 17 éves tagja festett fel egy jachtparkolót társaival Szijjártó Péter minisztériuma elé. A párt január végén azt közölte, hogy határozatot kaptak a rendőrségtől, miszerint "az eljárás alá vontakat figyelmeztetés szankcióban részesítik", és kezdeményezték a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezését. Orosz Anna és Tóth Endre erre reagálva február 5-én festették fel újra a parkolót a Külügyminisztérium elé.

A párt akciójával Szijjártó Péter külügyminiszter tavaly nyári botrányára utal: a politikust Magyarország egyik leggazdagabb embere, Szíjj László Lady MRD névre hallgató luxusjachtján fotózták le augusztusban az Adriai-tengeren, miközben a Facebook-oldalán arról jelentek meg képek, hogy Budapesten dolgozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni