szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hány munkaórát töltött Manfred Weber koronavírus-vakcinák beszerzésével – kérdezte a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Egyenesen jó, hogy a Fidesz már nincs benne az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában – erről írt Szijjártó Péter a Facebookon. A külgazdasági és külügyminiszter Manfred Webernek, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjének ment neki, aki szerinte a koronavírus-járvány elleni védekezés helyett a „legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte, és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt”.

„Itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: az Európai Parlament legnagyobb frakciójának havonta sok ezer eurót kereső vezetője hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges?” – írta a miniszter. Majd levonta a tanulságot:

„Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet.”

A képviselőcsoport alapszabály-módosítása után a Fidesz 12 EP-képviselője kilépett a frakcióból, de az egyetlen KDNP-s egyelőre maradt.

Manfred Weber az Európai Parlament legnagyobb frakcióját vezeti. Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. március 3., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUrologus EUrologus

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója megszavazta az új eljárási szabályokat. 148 képviselő (81 százalék) voksolt a változtatások mellett és 28 (15,9 százalék) ellene. Ez azt jelenti, hogy bekövetkezett az, amitől Orbán Viktor a frakciótagságukat függővé tette.

Szlovéniában csak egy oltást kapnak azok, akik átestek a fertőzésen

Szlovéniában csak egy oltást kapnak azok, akik átestek a fertőzésen

Másodpercenként 32 000 billió számítást végez majd a britek új szuperszámítógépe

Másodpercenként 32 000 billió számítást végez majd a britek új szuperszámítógépe

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán