szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kovács Andrást nemrég még a bíróság ítélte el nem jogerősen, most a miniszterelnök előterjesztésére kapott kitüntetést a köztársasági elnöktől.

A március 15-én Táncsics Mihály-díjjal kitüntetett Stefka Istvánon, a Pesti Srácok lapigazgatóján kívül más, a kormánymédiában dolgozó ember is örülhet a nemzeti ünnepen kiosztott díjaknak: Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott a kormánypropaganda legfontosabb online felülete, az Origo munkatársa, Kovács András.

A díjat Magyarország köztársasági elnöke a miniszterelnök előterjesztésére adományozta oda, a következő indoklással:

Kovács András újságíró, az origo.hu hírszerkesztője a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként.

Kovács András legutóbb akkor jelent meg szereplőként, és nem szerzőként a médiában, amikor a bíróság első fokon, nem jogerősen bűnösnek mondta ki őt nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében, amiért bűncselekménnyel vádolta meg Czeglédy Csabát.

A Fővárosi Törvényszék adatai szerint egyébként az Origo vesztette el tavaly a legtöbb sajtó-helyreigazítási pert, összesen 20-at.

Hatalmas elismerés! Orbán Viktor miniszerelnök előterjesztésére nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország...

Közzétette: Kovács András – 2021. március 15., hétfő

Az Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztek minden kitüntetettjének neve a Magyar Közlönyben olvasható. Mások mellett a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Boncsér Gergely operaénekes, Máté Bence természetfotós, Pély Barna énekes, zeneszerző és Szemenyei János, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze. (A most Kossuth-díjjal kitüntetett Cseke Péter által vezetett színházból összesen heten kaptak márius 15-én valamilyen érdemkeresztet.)

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Kovács Andráson kívül megkapta még Marosi Antal haditudósító, a Liszkay Gábor jobboldali vállalkozó által tulajdonolt Karc FM Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Fővárosi Nagycirkusz sajtófőnöke „példaértékű újságírói pályafutása, valamint sajtófőnöki tevékenysége elismeréseként”. A Karc FM főszerkesztője Gajdics Ottó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!