szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országos tiszti főorvos szerint egyelőre semmi jele nincs annak, hogy túl volnánk a harmadik hullám tetőzésén.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Müller Cecília szerint több háziorvosi praxisban “lassan elfogynak a 65 év felettiek”, de kiemelte, ezek csak azok, akik regisztráltak oltásra, ezért újra arra kért minden idős állampolgárt, hogy minél többen jelezzék oltási szándékukat, hiszen “az ő átoltottságuk teszi lehetővé azt, hogy egyre fiatalabbakat hívhassanak be a háziorvosok.” Elmondása szerint 3,8 millió felett van a regisztráltak száma, az elmúlt öt hétben másfél millióan jelentkeztek.

A járvány tetőzéséről azt mondta, hisz benne, hogy a közeljövőben lesz, de még mindig sok betegnél súlyosak a koronavírus tünetei, és sok a fertőzött is.

Müller kiemelte, az újonnan regisztrált fertőzöttek alacsony számát is kritikával kell kezelni, ugyanis valószínűleg az ünnepek után most fognak sokan orvoshoz fordulni. A szennyvízvizsgálatok alapján stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, és sajnos magas szinten, bizonyos városokban enyhén emelkedett is (Szeged, Szolnok), jelentősen viszont sehol nem csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele