szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester leszögezte, hogy nem költözik sehová a Szabolcs utcai kórház – cserébe az önkormányzat kész átadni egy ingatlant a kormánynak.

Karácsony Gergely főpolgármester a csütörtöki kormányinfó után üzent a kormánynak a Facebook-oldalán. Két kérdésben foglalt állást, az egyik a Szabolcs utcai hajléktalankórház ügye, a másik pedig a ferencvárosi Diákvárosé.

A Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova.

– jelentette ki Karácsony. A helyzet megoldására már javaslatot tett a kormánynak – részletezte –, Budapest kész átadni egy fővárosi ingatlant, ha cserébe megkaphatja a Szabolcs utcai épületet.

Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete. A mai kormányinfón Gulyás miniszter két...

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, April 8, 2021

A másik, amit Karácsony leszögezett, az volt, hogy a főváros semmilyen módon nem megy bele abba, hogy – mint fogalmazott – Diákváros helyett „kínai elit kampusz” épüljön Ferencvárosban. Azt is hozzátette:

Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam.

A hajléktalankórház épületét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) irodájává alakítaná a kormány, miután az OGYÉI jelenlegi székhelyét elárverezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Ez végső soron a hajléktalankórház megszűnésével járna. A ferencvárosi diákváros 8–10 ezer kollégiumi férőhelyet jelentene a fővárosi egyetemistáknak, ha megépülhetne. Bár a kormány eredetileg támogatta az elképzelést, most úgy tűnik, mégis inkább a Fudan Egyetem kampuszát építenék a Diákváros helyére, 450 milliárd forintos kínai hitelből.

Gulyás: 3 millió beoltott után döntenek az újraindítás következő lépéseiről

Életmódunk, még ha maszkkal is, de akár már május végével, június végével visszatérhet a normalitáshoz - mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint túljutottunk a harmadik hullám csúcsán. A kormány akár napok múlva dönthet a lazítás következő lépéseiről, az viszont már most biztos, hogy futballmeccseket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lehet-e normális életünk júniusra?

A kormány arra számít, hogy júniusra magunk mögött hagyhatjuk a járványt, mert akkor már hétmillió lehet a beoltottak száma. A kormányzat láthatóan csak a vakcinákra épít, noha az oltásokban sikersztorit író Izrael sem bízott kizárólag azokban.

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

AstraZeneca-vakcinával oltották be Angela Merkelt

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója