szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kepli Lajos úgy véli, jogszerűen járt el, de többet semmilyen jutalmat nem fogad el.

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere egy nyilvános Facebook-csoportban közölte, hogy a 2020 novemberében saját magának felajánlott és elfogadott év végi jutalmat az utolsó fillérig visszafizette az önkormányzat számlájára.

Kepli azt írta a bejegyzéshez, hogy

jogszerűségében a mai napig hiszek, ezzel ellentétes jogerős döntés nincs, lépésem önkéntes elhatározáson alapul. Egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy polgármesterségem hátralevő idejében – tartson az bármennyi évig – semmilyen felajánlott jutalmat nem fogok elfogadni. Munkámat ezután is kizárólag Balatonalmádi érdekeit szem előtt tartva, független döntéshozóként végzem tovább”.

Mint a Telex.hu emlékeztet rá, Kepli tavaly év végén saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy bruttó 1 075 000, vagyis nettó 713 ezer forintos jutalmat kapjon a „2020. évben elvégzett feladatok és a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként”.

Ezt Kepli Lajos – aki korábban egyébként jobbikos országgyűlési képviselő volt – a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet miatt tehette meg, mivel a polgármesterek ilyenkor szabadabb mozgástérrel rendelkeznek, nem kell konzultálniuk a képviselő-testülettel. A polgármester akkor arról számolt be, hogy a 713 ezer forintból ő félmillió forint vett fel, a többit – adományként – az Együtt Egymásért Közalapítványnak adta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!