szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapesten és Gyömrőn vettek őrizetbe három férfit, akik közül kettőt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják.

Több helyen is lecsapott kedd hajnalban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a 2009-ben meggyilkolt Katzenbach Imre ügyében – közölte a Police.hu.

A Terrorelhárítási Központ közreműködésével végrehajtott akcióban Budapesten és Gyömrőn három embert vettek őrizetbe: a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót mint felbujtót gyanúsították meg. Kezdeményezték mindhármuk letartóztatását.

Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója 2009-ben tűnt el budapesti otthonából, a rendőrség tavaly októberben Baranyajenőnél találta meg a holttestét. A nyomozás során kiderült, hogy megölték. A jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

11 év után találhatták meg egy eltűnt focista holttestét

A háttérben az Eclipse-ügy is felsejlik. Már börtönben ül, akit a férfi megölésével gyanúsítanak.

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon eltűnt az Eclipse-ügyben körözött Katzenbach Imre, a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé néhány nappal a születésnapját követően. Az ügyben ő is gyanúsított lett volna.

Az Eclipse-ügy büntetőpere 2012 márciusában kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság szerint a 2003-ban alapított Eclipse Zrt. a gépkocsik eredetiségvizsgálata, a biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán 2004 után jelentős informatikai jellegű állami megbízásokat nyert el. A cég vezetői, annak érdekében, hogy a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékét csökkentsék, 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd az összegeket rövidesen tovább utalták, és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse.

Az MTI korábban azt írta, hogy H. Attila, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki az emberölés miatt, vádlottja volt az Eclipse-ügynek, és az ügyben kiszabott jogerős ítéletét tölti jelenleg is a büntetés-végrehajtási intézetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Eclipse-ügy: a stróman menekülni akart a cégekből

Titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, legalábbis erre enged következtetni az, hogy a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé – tudta meg a hvg.hu. Amennyiben Katzenbach mégis előkerül, gyanúsított lesz, mint a többiek, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság április 12-ig rendelte el.