szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legfőbb ügyész továbbküldte Vadai Ágnes kérdését a rendőrségnek mint feljelentést. A nyomozó hatóság feljelentés kiegészítést rendelt el.

Hogyan ítéli meg a Gyurcsány Ferenc nevében folytatott, őt lejáratni kívánó, megtévesztő telefonos kampányt? – tette fel a kérdést Polt Péter legfőbb ügyésznek Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő.

Gyurcsány Ferenc április 24-én közölte, hogy valaki az ő nevében hív fel embereket ismeretlen telefonszámról azzal, hogy ne adassák be maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Vadai írásbeli kérdése szerint ismeretlen tettesek (vagyis nem egy ember) hívott fel nagyszámú polgárt és ez szerinte többféle bűncselekmény gyanúját is felveti.

Gyurcsány Ferenc szerint valaki az ő nevében beszéli le az embereket az oltásról

A DK elnöke mindenkit arra kér, ne dőljön be a telefonhívásoknak.

A képviselő szerint a kormány és a kormánypártok hetek óta az oltásellenesség hamis vádjával igyekeznek lejáratni az ellenzéki pártokat, úgy véli, joggal tehető föl, hogy a telefonálók célja a vád alátámasztásának látszatával politikai hasznot hajtani a kormánypártoknak, márpedig ebben az esetben megvalósulna a csalás törvényi tényállása. Ezenkívül Vadai szerint rágalmazás és rémhírterjesztés is megvalósulhatott a hívásoknál.

Polt azt írta a válaszában, hogy a kérdést feljelentésként értékelte és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti nyomozó Irodának továbbította. Azt is közölte, hogy a nyomozó hatóság az érdemi döntés meghozatala érdekében a feljelentés kiegészítését rendelte el, melynek határideje május 30.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!