szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte csak minden második szavát lehetett érteni Karácsony Gergelynek, amikor a miniszterelnök-jelölti kampányát felvezető második videójában Debrecenből jelentkezett be. Aztán el is tűnt a videó.

Karácsony Gergely először szülőföldjéről, Nyírtasról jelentkezett be egy élő Facebook-videóban, ezután pedig Debrecenből.

©

Az első bejelentkezését még jól lehetett hallani, de a második nagyon akadozott, amit a kommentelők is megjegyeztek. Karácsony azért ment Debrecenbe, mert 1849-ben ott volt a trónfosztás, amikor a debreceni országgyűlés kimondta a Habsburg-Lotharingiai-ház trónfosztását, amit öt nappal később a Függetlenségi Nyilatkozat kiadásával erősített meg. Karácsony arra utalt ezzel, hogy 2022-ben is lesz egy trónfosztás, amikor az ellenzék legyőzi a Fideszt.

Talán a szakadozott beszéd miatt, de később már eltűnt a videó Karácsony FB-oldaláról.

Később újra előkerült a videó. Ebben a Debrecenből bejelentkező Karácsony elmondta, hogy örül, ha Debrecen fejlődik. Arról is beszélt, hogy a rendszerváltást 14 évesen Debrecenben élte meg. "Magyarországon újra trónfosztásra van szükség" - mondta, szerinte csak a trónfosztás után lehetne egyesíteni az országot.

Budapestre visszatérve újra bejelentkezett Karácsony a Diákváros tervezett területéről. Arról beszélt, hogy amikor főpolgármester lett, akkor azt ígérte, hogy mindenki főpolgármestere lesz és a kormánnyal is együttműködik.
Meg is egyeztek a kormánnyal abban, hogy megépül a Diákváros, de a járvány kitörése után szerinte egyértelművé vált, hogy a kormány nem akar együttműködni senkivel, főleg az ellenzéki vezetésű önkormányzatokkal, ehelyett ezek meggyilkolására törekszik.
"Ideje, hogy felvegyük mi is a kesztyűt" - mondta. Karácsony szerint ezzel a kormánnyal senki nem tud együttműködni, ezért a 2022-es választás egyik célja az is, hogy lesz-e egyáltalán önkormányzatiság.

Budapestre visszatérve újra bejelentkezett Karácsony a Diákváros tervezett területéről. Arról beszélt, hogy amikor főpolgármester lett, akkor azt ígérte, hogy mindenki főpolgármestere lesz és a kormánnyal is együttműködik.

Meg is egyeztek a kormánnyal abban, hogy megépül a Diákváros, de a járvány kitörése után szerinte egyértelművé vált, hogy a kormány nem akar együttműködni senkivel, főleg az ellenzéki vezetésű önkormányzatokkal, ehelyett ezek meggyilkolására törekszik."Ideje, hogy felvegyük mi is a kesztyűt" - mondta. Karácsony szerint ezzel a kormánnyal senki nem tud együttműködni, ezért a 2022-es választás egyik célja az is, hogy lesz-e egyáltalán önkormányzatiság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!