szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis Máté szerint nincs rendjén, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak.

Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé jövő héten a gyerekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon.

Kocsis Máté bejegyzésében ismertette: a törvénycsomag első pontja szerint létre kell hozni egy kereshető nyilvántartást azokról, akik gyerekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. Ez a frakcióvezető szerint sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyerekek közelébe kerüljenek.

„Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak” – írta a frakcióvezető.

"A pedofília függőség, mint az alkoholizmus, nem múlik el, de kordában tartható"

A Kaleta-botrány bűnügyi, jogi és politikai aspektusain túl felveti a kérdéseket, mi is a pedofília, betegség-e, kik a pedofilok, hogyan védheti meg magát tőlük a társadalom, megoldás-e kémiai kasztrálásuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!