szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap munkatársa idejében regisztrált az eseményre, de nem kapott visszajelzést. Arról az Antall József Tudásközpontról tettek volna fel kérdéseket, amelynek működését az Orbán-kormány eddig több mint 4 milliárd forinttal támogatta.

Magyar Hang, a Hócipő és a Direkt36 munkatársa sem jutott be a csütörtöki kormányinfóra, amelyen hosszú idő után élőben lehetett kérdezni, és ahol Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent.

A Telex szerint a Direkt36 munkatársa, Wirth Zsuzsanna idejében regisztrált a sajtótájékoztatóra, de nem kapott visszajelzést. Amikor pedig a helyszínre érkezett, azt mondták neki, hogy nincs rajta a listán.

Amíg a be nem engedett újságírók kint álltak, megérkezett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, mellettük Orbánnak, aki azt mondta:

nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat.

A Direkt36 újságírója az Antall József Tudásközpontot érintő vizsgálatról szeretett volna kérdéseket feltenni. A lap korábban hosszabban foglalkozott az alapítvánnyal, amelynek működését a kormány eddig több mint 4 milliárd forinttal támogatta az adófizetők pénzéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!