szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz alelnöke négy pontban akarta összefoglalni, hogyan kell jó sonkát főzni, de a negyedik pont már az volt, hogy "kész". Ja, és ő annak a híve, hogy "semmi E-betű".

Nem akart a jelek szerint kimaradni a húsvéti sütés-főzés okán a lájkvadászatból Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke sem, aki sonkafőzéssel nevezett be a versenyre a Facebookon. Arról posztolt, hogy mi a jó sonkafőzés titka. Még azt is elárulta, hogy "lassú tűz, semmi só!!" illetve jelezte, hogy "semmi gyorspác, semmi ízfokozó, E betű!".

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Nemcsak Kósát, mást is megihletett a húsvét, és gasztro-posztolásba kezdett. Így tett Novák Katalin köztársasági elnök is, aki azt mutatta meg, hogy milyen foszlós kalácsot tud sütni kelt tésztából, amit ráadásul maga fon:

Novák Katalin megmutatta, hogyan font húsvéti kalácsot - videó

A köztársasági elnök is sütött kalácsot, méghozzá olyan kelt tésztából, amelynek a receptjét a nagymamájától tanulta.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök is sürgött-forgott a konyhában, csak éppen ő nem kalácsot, hanem kocsonyát készített, ehhez pedig csirkelábakat fotózott:

Németh Szilárd főzősuli: akkor jó a csirkeláb, ha kollagénban gazdag

A Fidesz-alelnök kocsonyát főzött. Amúgy a csirkelábtól a pacalig mindent abál - árulta el friss posztjában a gasztroinfluenszer politikus.

Ahogy a hvg.hu megírta, Orbán Viktor miniszterelnök is szerzett kalácsot húsvétra, de ő nem maga sütötte, hanem készen vette – méghozzá egy, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, kétszázmilliós támogatással megsegített felcsúti pékségből, ahová az unokáival ment el vásárolni:

Orbán Viktor az unokáival toppant be a felcsúti pékhez (videó)

Gatyába rázta János Fülöpöt, aztán vettek egy láda kalácsot húsvétra.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!