Magyar Pétertől a latteavokádóig, zsírra szállt portól a péniszriportig – az év legjei a Fülkében
Mi kiválasztottuk a jelölteket, ön pedig szavazhat. Közéleti podcastunk legújabb adásában bemutatjuk négy kategóriánk húsz jelöltjét.
hvg.hu
Magyar Péter, Donald Trump és Azahriah – hol szerepelhet ez a három ember egy mondatban Karsai Dániellel és Milák Kristóffal? Hát a HVG szavazásán. Összegyűjtöttük az év embereit, most pedig önön a sor, kedves olvasó, hogy eldöntse, ki volt közülük az Év embere. A mezőny erős, Kacskovics Mihály Béla pedig Galicza Dorinával, Lengyel Tiborral és Lenthár Balázzsal beszélgetett bővebben, hogy könnyebb legyen a döntés.
De nem álltunk meg itt. Ahhoz, hogy könnyebben választhassa ki az olvasó, ki bakizott, beszélt, vagy éppen írt félre a legdurvábban, ki okozta a legnagyobb kárt, beszélgettünk azokról is, akiket az Év citromdíjasainak jelöltünk. Szóba került a NER-sztárpapja, a kegyelmi ügy három főkolomposa, a botladozó MÁV és minisztere, a „majdjövőre!” gazdaságpolitika, ahogy az ’56-ról vállalhatatlanul kommunikáló politikai igazgató is.
2024-ben az Év szava kategóriánk öt jelöltjéből négy kormányközelből érkezett, így nem mehettünk el szó nélkül a békemisszió, a kegyelembotrány, a tusványosi latteavokádó, vagy a szuverenitás mellett sem, de lehet szavazni a nyár elejét meghatározó újraszámlálásra is.
Idén másodjára osztjuk ki az Abszurdum-díjat, ebben a kategóriában pedig akkora volt a választék, hogy nálunk még a shortlist összeállítása is hosszú, vitákkal teli folyamat volt. Így viszont részletesen felidéztük a Fidesz egyre disszonánsabb viszonyát az ’56-os forradalommal és szabadságharccal, a Szuverenitásvédelmi Hivatal tevékenységét, a kegyelmi botrányt, majd annak folyományaként Deutsch Tamás listavezetői pozícióját. És persze nem feledkezhettünk meg a Magyar Péter péniszéről készült lejáratóanyagról és a zsírra szállt porról se.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.