szerző:
Népszabadság Online
Tetszett a cikk?

Ha az Országos Érdekegyeztető Tanács keddi ülésén nem sikerül elérni a munkavállalók számára kedvezőtlen intézkedések visszavonását, a szakszervezetek még a módosítások parlamenti végszavazása előtt, július 7-én tiltakozó demonstrációt szerveznek a Kossuth térre - írta a Népszabadság.

Gaskó István, a Liga vezetője már meg is kereste a többi szakszervezeti konföderáció vezetőjét, hogy tárgyaljanak az esetleges tüntetésről. A szakszervezetek olyan megállapodást szeretnének a kormánnyal, amely az elbocsátásoknál humánus szempontokat is figyelembe vesz. 

Javasolnak többek között egy 500 millió forintos segélyalapot, s azt, hogy a munkaerőpiacon esélytelen 50 évnél idősebbek, és a többgyermekes, illetve gyermeküket egyedül nevelő szülők ne essenek a létszámleépítések áldozatául.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Szakszervezetekkel egyeztetett Gyurcsány Ferenc

A hat országos szakszervezeti konföderáció vezetőivel tárgyalt kedden Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök, Kiss Péter az MSZP és Kuncze Gábor az SZDSZ nevében a kormányprogram főbb elemeiről.

MTI Itthon

Szakszervezetek: nem az egykulcsos adóra

A szakszervezetek nem akarnak egykulcsos áfát, egykulcsos személyi jövedelemadót, követelik, hogy továbbra is önálló tárca legyen felelős a foglalkoztatáspolitikáért. Ezeket fogalmazták meg az országos szakszervezeti szövetségek vezetői a Hősök terénél felállított színpadon. Közben lezajlott a Liga tüntetése a budapesti Alkotmány utcában: a munkavállalókat érő törvénytelenségek miatt tiltakoztak többszázan.

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Könyvben adják ki Alan Rickman naplóit

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort

Ezek az androidos telefonok kaphatják meg 2021-ben a legerősebb processzort