szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pékek 10-15 százalékos áremelésre kényszerülnek szeptemberben, a kormány megszorító intézkedéseinek hatására - mondta Ilonka Boldizsár, a Magyar Pékszövetség elnöke pénteken Orosházán, a nemzetközi sütőipari konferencia záró előadásán.

Tavaly a magyar pékségek átlagos nyeresége 0-0,3 százalékvolt, 2006-ban pedig a vállalkozások többsége veszteséges. A kormány megszorító csomagjának ismeretében szeptemberben újrakezdődnek a tárgyalások a kereskedelmi partnerekkel egy 10-15 százalékos áremelésről - közölte Ilonka Boldizsár.
   
A szövetség elnöke kifejtette: a pékek válságos helyzetben vannak. Ezt támasztja alá, hogy míg 2003-ban még 1.800 pékség működött Magyarországon, addig mára csupán 1.310 működő pékségről tud a szövetség. 2005-ben 56, 2006 első félévében pedig már 36 pékség ment tönkre - hangsúlyozta Ilonka Boldizsár.
   
A pékszövetség véleménye szerint ezen a súlyos helyzeten a kormány a pékeket segítő jogszabály-változásokkal, illetve olyan pályázati forrásokkal javíthatna, amelyek segítségével a vállalkozások energiatakarékos berendezések beszerzésére kapnának lehetőséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Teljes kiőrlésű fehér kenyér hódít Amerikában

Az amerikai élelmiszerpiacon egyre inkább közkedvelt egy újfajta gabona, mely hordozza a teljes kiőrlésnek köszönhető előnyöket, valamint rendelkezik a fehér kenyér étvágygerjesztő színével, ízével, és könnyű szerkezetével. A titok egy olyan, fehér korpájú búza, amely egészséges, és egészen finomra őrölhető.

MTI Foci-Eb

Klinsmann: munkaügyben ne térjenek be a pékségbe

A németországi labdarúgó-világbajnokságon két mérkőzés után két győzelemmel álló hazai válogatott szövetségi kapitánya arra kéri a sajtó képviselőit, hogy kíméljék az édesanyját, illetve a családját.

MTI Tech

Barna törpéket fedezett fel a NASA űrteleszkópja

A NASA Spitzer nevű űrteleszkópjával olyan, a bolygó és a csillag közti kezdeményeket - barna törpéket - fedezett fel, amelyek közelebb vihetnek a bolygók kialakulásának megértéséhez.

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Minden eddiginél több új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában

Koronavírus: Egyre több amerikai tagállamban nem elég a kórházi ágy és az orvos

Koronavírus: Egyre több amerikai tagállamban nem elég a kórházi ágy és az orvos