szerző:
hvg.hu

Közös megegyezést vagy rendkívüli felmondást célszerű választania új, ám kedvezőtlenebb munkakör felajánlása esetén, próbaidő alatt, vagy GYES-en lévő kismamának? Olvasói kérdésekre a hvg.hu munkajogi szakértője, dr. Viszló László válaszolt.

"Pbank"

Tizenegy éve dolgozom egy cégnél. Jelenlegi munkakkörömre a cég újra belső pályázatot írt ki, amelyet sajnos nem nyertem meg. Miután megtudtam, azonnali álláskeresésbe kezdtem. Sikerült is találnom egy előrelépést jelentő munkahelyet november 1-től. A jelenlegi munkaadóm várhatóan más pozícióra tesz állásajánlatot, ami előreláthatólag kedvezőtlenebb számomra, mint az új lehetőség. Köteleségem elfogadni a felkínált új munkakört. Amennyiben nem fogadom el, szükséges-e megindokolnom a döntést? A munkakör elutasítása miatt érhet-e bármilyen anyagi kár? Ha felajánlják a közös megeggyezéssel történő felmondást, megillet engem a  végkielégités, illetve a  felmondási idő)?

Amennyiben cége nem kívánja továbbfoglalkoztatni az eddigi munkakörében és nem fogadja el a másik felajánlott  munkakört – nem kell indokolnia - felmondással szüntetheti meg a munkaviszonyát. Ebben az esetben a felmentési időre  megilleti az átlagkeresete, továbbá a végkielégítés. Közös megegyezéssel is meg szüntetheti a jogviszonyát, de figyeljen arra, hogy ez legalább olyan anyagi feltételekkel történjen, mintha  rendes felmondással szüntetnék meg azt. Abban az esetben, ha a munkáltató nem mond fel, munkát sem biztosít, végső soron Ön is megszüntetheti a munkaviszonyát, mégpedig  rendkívüli felmondással. Bárhogy is dönt, konzultáljon személyesen is egy munkajogásszal!
 
"dvdrom"

Munkanélküli lettem és 22O napban állapították meg az úgynevezett "Elhelyezkedési illetve álláskeresői " támogatásom!  Az új munkahelyen azonban köszönő viszonyban sincs egymással a szóbeli egyezség és az elém tolt munkaszerződés. Ha visszamennék a Munkaügyi Központba, másik állást keresni, akkor a támogatásom továbbra is járna? Vagy amiért felmondtam a próbaidős állásom, le kellene mondanom a támogatásról?

Ha a munkáltató durván megsérti a foglalkoztatási szabályokat, a munkavállaló rendkívüli felmondással megszüntetheti a munkaviszonyát. Ebben az esetben jár  minden olyan járandóság amit munkáltatói rendes felmondás esetén ki kellett volna fizetni. A munkaügyi központi s úgy tekinti mintha a munkáltató mondott volna fel.

"Linda75"
 
Tegnap közölte a munkahelyem, persze csak tájékoztatásul, hogy ha lejár a gyesem (2007 ápr.) és meszűnik a felmentési védelem, megszüntetik a munkaviszonyomat, mert az átszervezések miatt megszünt a korábbi munkaköröm és a továbbiakban nem számolnak velem. Erről állítólag kapok írásos tájékoztatást is. Jeleztem ugyan nekik már korábban, hogy 2006 szeptember 1-től vissza szeretnék menni gyes mellett dolgozni, mivel ez törvény adta lehetőségem.  Erről hallani sem akarnak. Köztisztviselő vagyok egy minisztériumban, úgy tudom, hogy kötelesek nekem munkát adni, ha megszűnt a munkaköröm akkor is. Állítólag nem küldhetnek el májusig és arra sem kötelezhetnek, hogy a gyes idejét itthon töltsem le. Szeptembertől mindenképpen dolgoznom kell, mert anyagilag rászorulok. Mit javasol mit tegyek? Érdemes ragaszkodnom az állásomhoz a gyes mellett? Van erre törvényi előírás?

A felmondási tilalom a gyermek gondozás idejére terjed ki. Abban az esetben, ha megszakítja a fizetés nélküli szabadságot, kikerül a védelem alól és felmenthetővé válik. Azt javaslom, hogy maradjon GYES-en és mellette egy másik munkáltatónál próbáljon munkát vállalni. Várhatóan 2007. tavaszára lezajlanak a csoportos létszámcsökkentések és akkor nagyobb esélye lesz  munkahelye megőrzésére.

"monopolista"

Kikényszerítheti-e a munkáltató az ismeretek átadását? Munkaköröm ellátása közben, mintegy "mellékesen" olyan szakmai ismeretekre (nem titkokra, inkább fortélyokra, gyakorlottságra) tettem szert munkahelyemen, amellyel  senki sem rendelkezik a cégnél. Természetesen ez a helyzet számomra kedvező, a céget viszont - mivel az adott tevékenység nélkülözhetetlen számára - kiszolgáltatott helyzetbe hozta. Mit tehetek, ha a cég követeli, hogy a felhalmozott tudásomat adjam át egy kollégának, én pedig ennek nem kívánok eleget tenni - érthető módon, hiszen azzal tárgyalási pozícióim romlanak?

A munkaviszonyban a feleket így Önt is terheli az együttműködési kötelezettség, ebbe beletartozik az új munkatárs betanítása, helyzetbe hozása. Az már egyéni megítélés kérdése, hogy az ismeret átadás milyen minőségű. Ha szélsőségesen inkorrekt magatartást nem tanúsít, azaz úgy viselkedik, ahogy általában elvárható, a cég nem léphet fel Ön ellen.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Salgó Andrea (hvg.hu) Válaszol a szakértő

Kikényszeríthető a törvényes bércsökkentés

Egy induló és egy működő vállalkozásnál egyaránt a munkavállaló és a munkáltató viszony veti fel a legtöbb kérdést. Fizetésemelés, vagy csökkentés, juttatások időtartama és feltételei, valamint a munkaviszony megszűnésének esetei számítanak a legkritikusabbnak. Dr. Viszló László ügyvéd-munkajogi szakértő ezért kérdésekre válaszolva igyekszik eloszlatni a kételyeket.

hvg.hu Vállalkozás

Felmondás szankció nélkül?

Milyen kötelezettségei vannak egy alkalmazottnak, aki után járulékkedvezményt vesz fel a főnöke? Következmények nélkül megteheti-e, hogy a támogatás letelte, azaz 2 év előtt munkahelyet vált? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt Viszló László ügyvéd-munkajogi szakértő.

Salgó Andrea (hvg.hu) Válaszol a szakértő

Hatmilliós büntetés is járhat színlelt szerződésért

Gyakran esünk abba a hibába, hogy elhamarkodott döntéseket hozunk a szükséges ismeretek nélkül. Ezáltal vagy plusz költségekkel terheljük vállalkozásunkat, vagy jogos juttatásoktól esünk el. Dr. Viszló László ügyvéd és munkajogi szakértő, állandó tanácsadónk most a színlelt szerződés lehetséges következményeire, a munkaviszony és a minimálbér növekedésének összefüggésére hívja fel a figyelmet.

Félpályás útlezárásokkal tüntetnek a Suzuki-gyárnál

Félpályás útlezárásokkal tüntetnek a Suzuki-gyárnál

Szenegál bejutott az Afrika Kupa döntőjébe

Szenegál bejutott az Afrika Kupa döntőjébe

Huawei: rettegnek a magyarok, hogy összetörik a telefonjukat

Huawei: rettegnek a magyarok, hogy összetörik a telefonjukat

A legkisebb és legolcsóbb cseh SUV: megkezdődött a Skoda Kamiq gyártása

A legkisebb és legolcsóbb cseh SUV: megkezdődött a Skoda Kamiq gyártása

Takaró Mihály: Akinek kivándoroltak a gyerekei, valamit elrontott

Takaró Mihály: Akinek kivándoroltak a gyerekei, valamit elrontott

Fontos dologra figyelmezteti az amerikai légierő az ufóhívőket

Fontos dologra figyelmezteti az amerikai légierő az ufóhívőket