szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszűnhet-e jogviszony szakvizsga nélkül? Mi történik, ha nem jön a 13.havi fizetés?

"Réti Boszorka" 

Kötelezhető-e a munkáltató a 13. havi bér kifizetésére, ha a munkaszerződésben a 13. havi bér az egyéb juttatások között az étkezési hozzájárulás mellett szerepel felsorolásban? Előfordulhat, hogy egy elégedetlen alkalmazott erre vonatkozó keresetét a bíróság nem csak, hogy befogadja, hanem az alkalmazott javára ítéli meg?

A Közalkalmazotti törvény rendelkezéseit, így a 13. havi illetményre vonatkozókat is kizárólag abban az esetben lehet a piaci szférában alkalmazni ha ezt törvény vagy kollektív szerződés illetve munkaszerződés elrendeli. A jelen esetben erről nincs szó. Abban az esetben ha a munkaszerződés a munkáltató mérlegelési körébe utalja a 13. havi munkabért jogorvoslati lehetőség a döntése ellen nincs, kivéve ha a döntés kialakítására vonatkozó rendelkezéseket a döntés során megsérti. Tisztázni kell vannak e ilyen,  rögzített, a döntés kialakítására vonatkozó elvek, ha vannak és ezek sérültek eredményesen lehet munkaügyi jogvitát kezdeményezni.

"abstain"

Tizennégy éve vagyok köztisztviselő, 2005.12.01-től vezetői beosztásban. A szakvizsgakötelezettségemnek nem tudtam eleget tenni, halasztást kértem, amit a jegyző záradékolt, miszerint hozzájárul a halasztáshoz. Most azt mondja, hogy 2006.11.30-val a vezetői megbízással együtt a jogviszonyom is megszűnik a törvény erejénél fogva. Egyrészt, mert nem tettem eleget a kötelezettségemnek, így nem köteles másik munkakört ajánlani. Most közös megegyezést javasol. Ilyen esetben valóban megszüntetheti a munkaviszonyomat. Ha igen, azt hogyan teheti meg? Nem mindegy ugyanis, hogy a Tv. erejénél fogva szűnik-e meg a jogviszonyom, vagy esetleg felmentéssel. A jogviszony fentiek szerinti megszűnésének eseteiben mik a következmények? Mondjak le a vezetői beosztásomról 2006.11.30. előtt, vagy mit tegyek?

A törvény ebben a kérdésben valóban azt mondja ki, ha egy éven belül nem szerzi meg a szakvizsgát vagy nem kap OKV mentesítést a törvény által megszűnik a megbízás, kinevezés. A beosztásról való lemondás sem lenne megoldás mert ha nincs üres ellátható munkakör a lemondás szabályai szerint megszűnik a jogviszony. A jegyző pedig végleges mentesítést nem adhat

"Titilla"

Jelenleg épp munkahelyváltás előtt állok. A jelenlegi munkahelyemről (ALCOA-köfém) még az ünnepek előtt el akartam jönni, mivel az ünnepek alatt, illetve a két ünnep között évek óta folyamatos 12 órás munkarendre vagyunk kárhoztatva, annak ellenére, hogy a munkaszerződésünk egy műszakos munkarendről szól. A felmondásomat dec. 6-án adtam be, azzal a kéréssel, hogy közös megegyezéssel úgy állapítsák meg a felmondási időt, hogy az utolsó munkanapom dec. 21.-e legyen. Ők erre nem mutattak  hajlandóságot. Én semmiképp nem akarok dec 21-nél tovább dolgozni. Mi ez esetben a teendőm? Ha az első megoldást választom, akkor az úgy működik, hogy a cég kifizeti nekem a felmondási időt és a nem letöltött részét kvázi visszafizetem, vagy ők csak a ledolgozott részt fizetik ki? Ha a második lehetőséggel élek lehet-e az indokom a törvényes kereteket túllépő túlóráztatás, illetve a készenlétes munkabeosztás törvényes kereteket meghaladó mértéke?

Abban az esetben ha jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát (nem tölti le a felmondási időt) kártérítést kell fizetnie és csak a ledolgozott időre jár a bér is. A rendkívüli felmondás indoka lehet a törvényes mértéket meghaladó túlóra elrendelése. Önmagában a napi 12 óra munkavégzés nem jogellenes ha a heti munkaidő nem haladja meg a 48 órát. Fontos, hogy a rendkívüli felmondását írásban kell közölnie, részletesen indokolnia kell és a bizonyítási teher is Önnél van. A  rendkívüli felmondással a rendes felmondás alatt is élhet és igényt tarthat a végkielégítésre és a felmentési időre járó átlagkeresetre is.

 

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
hvg.hu Karrier

Miért jelentenek beteget a munkavállalók?

Mit teszel, amikor úgy érzed, hogy jól jönne egy soron kívüli szabadnap? Egyeztetsz a főnököddel, esetleg utolsó pillanatban felhívod egy átlátszó történettel, hogy hirtelen belázasodtál vagy kificamítottad a bokádat? Hihetetlen magyarázatok, átlátszó hazugságok.

MTI Karrier

Munkahely-teremtési rekord Németországban

Németországban tavaly - 2000 óta - a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a statisztikai hivatal adatai szerint 2006-ban 258 ezer új munkahely jött létre.

Fagyott a Bükkben hajnalban

Fagyott a Bükkben hajnalban

A győri polgármester is kiposztolta a körforgalomban balesetet okozó driftelők videóját

A győri polgármester is kiposztolta a körforgalomban balesetet okozó driftelők videóját

József Attilát és Rákosi Mátyást is védte a „gondolatszabadság prófétája”

József Attilát és Rákosi Mátyást is védte a „gondolatszabadság prófétája”