szerző:
hvg.hu

A Budaörsi Önkormányzat a napokban bevezette e-ügyintézést indított útjára. Segítségével a helyi adóinformációkat lehet megtekinteni, illetve a rendszeren keresztül az adónyilatkozatok is továbbíthatók.

Az e-közigazgatás hazai terjedésének legújabb lépéseként a Budaörsi Önkormányzat új online szolgáltatást vezetett be. Az ügyfelei kényelmét nagyban növelő, idő- és költségtakarékos elektronikus ügyfélszolgálat az E-Group Services Kft. fejlesztésében készült el. Az új e-megoldás segítségével a regisztrált felhasználók a rájuk vonatkozó helyi adóinformációkon kívül helyi adónyilatkozataikat is beküldhetik, felgyorsítva ezzel az ügyintézés folyamatát.

A felek hiteles azonosítása először a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „Ügyfélkapun” keresztül történik, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal működtet. Az azonosított ügyfél a belépést követően eljárhat a maga, vagy megbízás útján valaki más nevében, hogy önkormányzati ügyeket intézzen. A felhasználó így megtekintheti a számára fontos helyi adóinformációkat, illetve az építményadóra és a telekadóra vonatkozó „Adóűrlap” kitöltésére és visszaküldésére is lehetősége nyílik. Az elérhető űrlapok száma folyamatosan bővül, a tervek szerint 2007. májusig további négy gyakran használt Adóűrlap is elektronizálásra kerül. A középtávú célok között pedig 15-20-féle dokumentum elérése szerepel.

Az ügyféladatok biztonsága és hitelessége érdekében a kitöltött űrlapokat az E-Group Services Kft. rendszere SDX technológiával elektronikus aláírással látja el, ami „lepecsételi” az űrlap minden egyes elemét – kizárva ezzel a tartalom későbbi módosításának lehetőségét. A nyilatkozat beérkezéséről az Adóiroda szintén elektronikus aláírással ellátott e-mail-értesítést küld az adózónak, ami hiteles dokumentumként szolgál.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Infinit Tech

Gyenge bizonyítvány a magyar elektronikus ügyintézésről

Ötödik alkalommal készítették el az amerikai Brown Egyetem Taubman Center for Public Policy intézetének munkatársai a Global E-Government Study című nemzetközi e-kormányzati rangsort és tanulmányt. Magyarország – az elmúlt évihez képest tíz helyet visszaesve – a 198 országot tartalmazó listán a siralmas 107. helyen található.

Merkel szűk körben Orbán fejére olvasta rajongását Salvini iránt

Merkel szűk körben Orbán fejére olvasta rajongását Salvini iránt

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Így készül Amerika a Brexitre

Így készül Amerika a Brexitre

Már a beszláni öldöklést emlegetik a krími iskolai támadással kapcsolatban

Már a beszláni öldöklést emlegetik a krími iskolai támadással kapcsolatban

Konzultáció és az emberek véleménye – a két nap alatt átvert lakástakarék ügy margójára

Konzultáció és az emberek véleménye – a két nap alatt átvert lakástakarék ügy margójára