szerző:
hvg.hu

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói egy győri autókereskedő társaságnál tartottak ellenőrzést a tegnapi napon.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Kft. 2005 és 2007 között közel 100 autót hozott be Németországból és értékesített úgy Magyarországon, hogy azok után ÁFA-fizetési kötelezettségét nem teljesítette, emellett  2005-ben társasági adófizetési kötelezettségének sem tett eleget. Az eltitkolt adó mértéke összességében meghaladja az 50 millió forintot.

A pénzügyőr nyomozók őrizetbe vették a gazdasági társaság ügyvezetőjét, aki azonban csak nevét adta a céghez, továbbá a társaságot ténylegesen működtető, a gépjárműveket értékesítő személyt, akik ellen adócsalás, számviteli rend megsértése és magánokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A Vám- és Pénzügyőrség az államháztartást ért kár megtérülése érdekében biztosítási intézkedésként lefoglalt 8 személygépkocsit 35 millió forint értékben, továbbá több, mint egymillió forint készpénzt.   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!