szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) küldöttgyűlése Lits Józsefet, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnökét választotta a VOSZ soros elnökévé - tájékoztatott az érdekképviselet. .

A közlemény szerint a csütörtökön tartott küldöttgyűlés résztvevői egyetértettek abban, hogy a társadalmi gazdasági párbeszéd fórumain a VOSZ továbbra is vezető szerepet töltsön be. A küldöttek úgy ítélték meg: a gazdasági érdekegyeztetés folyamatában a munkaadói oldal állásfoglalásainak kialakításakor a VOSZ álláspontjának mértékadónak kell lennie. Egyben aláhúzták és kifejezték azt az álláspontjukat is, hogy a háromoldalú megállapodások - a kormány, a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségek - megkötésére kizárólag a szövetség egyetértésével kerülhet sor.
   
A VOSZ szerint "a makrogazdaság egyensúlyának helyreállítását szolgáló, a befektetők bizalmát erősítő, célratörő és az állami adminisztráció csökkentését célzó kormányzati intézkedések továbbra is támogatást érdemelnek". Nem ért egyet ugyanakkor a VOSZ semmilyen, a hazai kis- és középvállalkozásokat sújtó új adónem -
járulék, illeték - bevezetésével, illetve a meglévő adók emelésével. Olyan gazdaságpolitika érvényesítését szorgalmazzák, amely élénkíti a keresletet és segíti a hazai kis-és középvállalkozások működését.
   
A szövetség érdekelt egy olyan adóreform előkészítésében és bevezetésében is, amely az adóstruktúra változtatásával - a fogyasztási és vagyoni típusú adók súlyának növelésével - egyszerűvé és átláthatóvá alakítja a jelenlegi adórendszert. Teszi ezt olyan módon, hogy alkalmazásával csökkenteni lehet az élőmunka adóterheit.
A küldöttek a VOSZ Ügyvezető Elnökségébe választották: Beck Györgyöt, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatóját, Csicsáky Pétert, a Magyar Takarékszövetkezeti Bankk Zrt. vezérigazgatóját és Wáberer Györgyöt, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Adóalap-csökkentés egyéni vállalkozóknak

Mik lehetnek az adóalap-csökkentő tényezők egyéni vállalkozók esetében? Mennyit kell fizetnie a pályázónak vissza nem térítendő támogatás esetén? Többek között ezekre az olvasói kérdésekre válaszolt Béres Molnár Gergely, a hvg.hu adószakértője.

Vállalkozás

Magyarország a vállalkozók szemével

A vállalkozók egyetértenek abban, hogy az erős piaci verseny alapvető tényezője és igen fontos ösztönző ereje egy ország gazdasági fejlődésének. Aggasztó, hogy csupán 10 százalékuk véli úgy, hogy a magyar vállalkozások jól felkészültek a nemzetközi cégekkel való versenyre hazai piacon, és csak húszból egy gondolkodik így a nemzetközi piacokon való versenyképességet illetően. Ezen a téren hazánk jelentős lemaradást mutat a többi vizsgált országhoz, különösen Lengyelországhoz képest.

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Saját intézményével ellenőrizné a jogállamiság helyzetét Magyarország és Lengyelország, hogy "ne nézzék bolondnak"

Engedjék be soron kívül a vallási vigasztalást végzőket az egészségügyi intézményekbe – kéri Kásler

Engedjék be soron kívül a vallási vigasztalást végzőket az egészségügyi intézményekbe – kéri Kásler

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak