Tetszett a cikk?

Be kell-e léptetni az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott pályakezdőt valamelyik magán-nyugdíjpénztárba? Jár-e járulékkedvezmény a 4 órában foglalkoztatott regisztrált munkanélküli után? Negyedéves áfás vállalkozó több hetet is felölelő szolgáltatás nyújtása esetén írhat-e azonos időpontot a számla teljesítésére és keltére? Határozott idejű foglalkoztatottaknak adható-e iskolakezdési támogatás adómentesen?

Egyéni vállalkozó vagyok, feleségem regisztrált munkanélküli. Ha 4 órában foglalkoztatom, jár-e cégemnek a regisztrált munkanélküliek járulékkedvezménye?
Az álláskeresők mikro-, kis- és középvállalkozásnál, valamint civil szervezetnél történő foglalkoztatási támogatásáról szóló rendelkezések alapján - amennyiben az egyéb feltételek is érvényesülnek - csak a 2006. január 1. és december 31. között megkezdett foglalkoztatások esetében van lehetőség járulékkedvezmény igénybevételére. A munkáltató ezt a kedvezményt legfeljebb a foglalkoztatás megkezdésétől számított egy évig veheti igénybe.

Abban az esetben, ha a foglalkoztatási jogviszony még nem jött létre, a tartósan álláskereső személy - a törvényben meghatározott feltételek esetén - Start Plusz vagy Start Extra kártyára lehet jogosult, amely a foglalkoztatót járulékkedvezmény érvényesítésére jogosítja.

Cégünk parkgondozással foglalkozik, ami idénymunka. Dolgozóink nagy részét a nyári időszakra szóló határozott idejű szerződéssel foglalkoztatjuk, s szeretnénk segítséget nyújtani nekik gyermekeik beiskolázásában. Szabályosan járunk-e el, ha az adómentesen adható keret felét adjuk nekik?
Ha az alábbiakban ismertetett feltételek teljesülnek: igen, mert az adómentességnek nem feltétele az, hogy a munkaviszony határozatlan idejű legyen, illetve hogy a munkáltató a maximális összegű támogatást adja. Adómentes iskolakezdési támogatást a munkáltató a munkavállaló gyermekének a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül, gyermekenként legfeljebb évi 20 ezer forintig adhat. A juttatás adómentességéhez szükséges, hogy a cég az alkalmazottakkal a juttatás időpontjában munkaszerződésben álljon. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a támogatás összege az adózó adóköteles jövedelmének minősül

További kérdéseket és válaszokat olvashat itt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt