szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány új gazdaságfejlesztő programot fogadott el, az Új Magyarország Vállalkozói Program a kkv szektor fejlődését segíti a következő 6 évben.

Az első nagyösszegű, 22 millió forintot meghaladó uniós pályázat nyertesét bemutató sajtótájékoztatón a miniszter elmondta, hogy a program négy fő célt fogalmaz meg: a szabályozási környezet javítását, a finanszírozás források bővítését, illetve a vállalati tudás és az infrastruktúra fejlesztését. A szabályozórendszer átalakításáról szólva kiemelte az adminisztráció csökkentését.

A GKM továbbra is kitart a kisadók összevonása mellett. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a konkrétumokról szólva beszámolt arról, hogy elsőként három területen indulnak programok: a finanszírozási program részeként mikrovállalkozásoknak kínálnak kedvező kamatozású hitelt, illetve pályázatokat hirdetnek internetellátottsági és a logisztikai feladatokra.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Ecostat: alig változott a kkv-index augusztusban

Az Ecostat kis- és középvállalati (kkv) konjunktúra indexe augusztusban 93 százalék, ami csaknem megegyezik az egy hónappal korábbi szinttel, tavaly augusztusban 82,5 százalék volt - közölte hétfőn legújabb felmérését az intézet.

MTI Vállalkozás

Lassú javulást mutat a kkv-index

Az Ecostat kis- és középvállalati (kkv) konjunktúra-indexe áprilisban 45 százalékra emelkedett a márciusi 43,6 százalékról, s ez a mutató a legmagasabb tavaly június óta.

MTI Világ

Gép küzd gép ellen a sakkvilágbajnoki címért

Szerdától számítógép küzd számítógéppel a sakk-komputerek első hivatalos világbajnoka címért, illetve a készítőket jutalmazó százezer dollárért a kalmük fővárosban, Elisztában.

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben

A tiltakozások ellenére leáll az autógyártás az egyik Renault-üzemben