Januártól változtak a vállalkozásokat érintő munakvédelmi szabályok: szigorúbban és hatékonyabb eszközökkel ellenőrzik a foglalkoztatók munkavédelmi kötelezettségeit. Összefoglaltuk.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség még 2007-ben átvette a munkaegészségügyi feladatokat az ÁNTSZ-től, és az ezek ellenőrzése során szerzett tapasztalatok indokolták a változások nagyobb részét. A munkáltatói kötelezettségek ellenőrzéséhez, kikényszerítéséhez hatékonyabb hatósági eszközökre volt szükség, melyeket a jogszabályváltozás megteremtett.

A változások főbb pontjai:

1. Az egyik legjelentősebb változásként szabályozza az egyes, fokozott munkahelyi ártalommal járó, különös egészségkárosító kockázatot jelentő környezetben, időtartamban végzett munka esetén a munkáltató által megteendő speciális intézkedéseket: - Munkáltatóknak munkahigiénés vizsgálatot kell elvégezniük az alkalmazott technológiákban előforduló veszélyes anyagok vagy készítmények kockázatértékelésének elkészítése során. - Emellett fokozott figyelmet kell fordítaniuk a munkahelyi kockázatok értékelése során a munkavégzés pszichoszociális kockázatainak – amelyek többek között káros stresszt idézhetnek elő – a felmérésére, megelőzésére, csökkentésére vagy kiküszöbölésére.

2. A munkavédelmi bírságot eddig főleg munkabiztonsági jellegű tényállásoknál lehetett kiszabni. Januártól a munkaegészségügyi szempontból lényeges veszélyeztetést jelentő esetek is bírságolhatóak. Külön jogszabályban előírt expozícióbecslés/-mérés hiánya, foglalkoztatási tilalom megszegése is szankcionálható. 

3. A munkavédelmi ellenőrzéshez – különösen a foglalkozási megbetegedések kivizsgálásához – szükséges egészségügyi adatokat a hatóság megismerheti és erre adatkezelési felhatalmazást is kap. 

4. A hatékonyabb hatósági ellenőrzést segítő jogosultságokkal bővíti ki a munkavédelmi felügyelő intézkedési lehetőségeit. Ilyen többek között a veszélyes tevékenység, az üzem, illetve üzemrész, munkaeszköz működése, használata felfüggesztésének elrendelése határértéket meghaladó expozíció, a rákkeltő, mutagén, teratogén hatású veszély, illetőleg a nem megfeleli védelmet nyújtó védőeszköz használata esetén.
 
5. A felügyelőség munkája során közreműködhet a rendőrséggel, munkahigiénés vizsgálatot rendelhet el, s a felügyelő megállapíthatja törvényi vélelemmel azt, hogy ki a munkáltató. Ez utóbbinak akkor van jelentősége, amikor egyidejűleg több munkáltató végez munkát, és az ellenőrzöttek együttműködésének hiánya miatt gyakran jogilag aggályos tisztázni a munkáltató személyét.

6. A Mvt. munkavédelmi képviselettel kapcsolatos szabályait a gyakorlati tapasztalatok alapján pontosította. Az ötven főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató munkáltatónál nem kötelező munkavédelmi képviselő választást tartani, de a szakszervezetnek, üzemi tanácsnak vagy a munkavállalók többségének ez esetben is kezdeményezheti a választás megtartását, a munkáltató pedig köteles a választást lebonyolítani és a szükséges feltételeket biztosítani. A megválasztott munkavédelmi képviselő személyéről a munkáltató köteles tájékoztatni a munkavállalókat.  

7. A záró rendelkezésekben újabb, zömmel munka-egészségügyi szakmai tartalommal bíró fogalmakat határoz meg a törvény az új munkáltatói és hatósági feladatok végrehajtásához, helyes értelmezéséhez. Ilyen például a munkahigiénés vizsgálat, illetve veszély fogalmának pontosítása.

Kling Péter
munkavédelmi szakmérnök
Forráshttp://www.munkavedelem.biz/ 


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy év alatt csaknem 100 millió forint vesztesége lett a vizes vb-t szervező cégnek

Egy év alatt csaknem 100 millió forint vesztesége lett a vizes vb-t szervező cégnek

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Közös maszturbálásra kényszeríthette a nőket a világhírű brazil gyógyító

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t

Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t