szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Együttműködési szerződést írt alá Baján a Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft., valamint egy kínai cég a magyar borok kínai kiviteléről, kínai szőlőfeldolgozásról és borelőállításról, valamint közös értékesítésről.

Sümegi József, az üzletben közreműködő magyar cég ügyvezető igazgatója elmondta: több ezer hektoliterről és évi több 100 ezer palackozott bor kiviteléről van szó. A kínai üzemben ugyanilyen nagyságrendben dolgoznak fel helyi szőlőt. Az együttműködés létrejöttét mintegy másféléves tárgyalás előzte meg. A magyar borszállítások a Kínába várhatóan ez év utolsó negyedében kezdődnek. Kínában már több, például francia-kínai, spanyol-kínai, valamint német-kínai  borászati közös vállalkozás működik, de a magyar-kínai lesz az első kelet-közép-európai közös vállalkozás ebben a piaci szegmensben Kínában.
 
A Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft. 85 hektáron termel saját szőlőt, míg közel ugyanilyen területről vásárol. Ebből a szőlőmennyiségből évente 6-7 ezer hektoliter bort készít, aminek 10-20 százalékát exportálja. A múlt évben a kft.-nek több, mint 100 millió forintos árbevétele volt, 20 százalékkal haladta meg az előző évit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Miért hatékony gyulladásgátló a bor?

Sok tudományos vizsgálat igazolta, hogy a mérsékelt borfogyasztók ritkábban kapnak szívinfarktust, mint azok, akik sokat isznak vagy egyáltalán nem fogyasztanak szeszt. Egy új vizsgálat most azt jelzi, hogy azoknak a hölgyeknek, akik rendszeresen, de kevés bort isznak, lényegesen kisebb mértékű az érrendszerében az a különös, lassú gyulladás, ami az érelmeszesedés alapja.

hvg.hu Gasztro

Borbarátok figyelmébe

Aki szereti a bort, rossz ember nem lehet. De hogy hol lehet a legjobb nedűket kóstolni, arra és más, a borturizmussal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatunk január 24-én a Borturizmus Börzén.

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Kiszivárgott közel 1000 vállalati VPN-szerver adata, köztük rengeteg jelszó

Kiszivárgott közel 1000 vállalati VPN-szerver adata, köztük rengeteg jelszó

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén