Tetszett a cikk?

Sok webáruház tulajdonosa számára ismerős a gondolat, hogyan lehetne rávenni minél több látogatót arra, hogy vásároljon. Kevesen tudják, hogy az oldalukra kattintókat mi tartja vissza attól, hogy előkapják a pénztárcájukat. Íme nyolc tipp, ami segíthet!

1. Előzze meg a kérdéseket!

Bizonyára Ön is gyűjti a leggyakoribb vásárlói kérdéseket. Nem? Akkor ideje elkezdeni! Ha egy kérdés több embernek is az eszébe jutott már, akkor könnyen lehet, hogy másnak is eszébe jut, de nem veszi a fáradtságot, hogy megkérdezze, helyette inkább nem vásárol. Előzze meg ezeket a kérdéseket, és adjon rájuk proaktív módon választ. Erre jó módszer a GYIK (gyakran ismételt kérdések), illetve a legfőbb vásárláshoz kapcsolódó információk kiemelt kommunikálása.

2. Sugalljon megbízhatóságot!

Ön állítólag az egyik legnagyobb forgalmazója a termékeinek? És minden szavával e termékek minőségét hangsúlyozza? Ugyanakkor az oldala úgy néz ki, mint amit pár perc alatt összedobtak, és mindent sugároz, csak minőséget nem? A jó dizájn létfontosságú egy olyan oldalnál, mely a minőségi és a megbízható látszatát szeretné kelteni. Ezért nem árt szakemberrel megterveztetni az oldalt.

3. Legyen naprakész!

Amennyiben az oldalára érkező látogatók hónapokkal korábbi híreket, és lejárt határidejű akciókat látnak, akkor könnyen értelmezhetik ezt úgy, hogy Ön nem törődik az oldalával, és talán az üzletével sem. Tartsa az oldalát mindig naprakészen, szánja rá azt a heti vagy havi pár órát, hogy mindig aktualizálja, és friss tartalmakkal töltse meg oldalát.

4. Adja bizonyítékát, hogy tiszteletben tartja a személyes adatokat!

Mindenképp tegyen ki az oldalára egy Adatvédelmi nyilatkozatot, és lehetőleg hangsúlyozza a privát adatok védelmét minden olyan helyen, ahol ilyesmit meg kell adni a látogatóknak. Ez különösen fontos akkor, ha az Ön oldala on-line fizetési megoldást is alkalmaz, vagy bármi olyan információt elkér, ami akár visszaélésekre is lehetőséget ad.

5. Használjon esettanulmányokat és ajánlásokat!

Semmi sem bizonyítja jobban az Ön és termékei megbízhatóságát a vásárlók szemében, mint az, hogy más vásárlók pozitívan nyilatkoznak Önről és termékeiről. Persze ilyenkor felmerül mindig a hitelesség kérdése, így lehetőleg adja meg az ajánlást tevő személyek nevét, weboldala címét, a várost, ahonnan való, sőt lehetőleg arcképét is.

6. Ne titkolja a kapcsolati adatait!

Csak azért, mert megadja a telefonszámát, az emberek nem fogják Önt lépten-nyomon felhívni. Viszont rendkívül megnyugtató érzés a vásárlók számára, hogy ha szükséges, akkor felvehetik Önnel a kapcsolatot. Adjon minél több lehetőséget a kapcsolatfelvételre, gondolva az eltérő preferenciákra is (valaki inkább telefonálni szeret, valaki inkább a chat-et részesíti előnyben, míg megint mások inkább emailt szeretnek írni).

7. Mutassa be magát!

A kapcsolati adatok megfelelő kommunikálása alapvető, de gyakran önmagában nem elégséges feltétele a bizalom kiépítésének. A vásárlók gyakran többet szeretnének tudni annál, mint hogy XY Kft. a cég neve. Mutassa be cégét és történetét, meséljen a céljaikról és arról a küldetésükről, hogy termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal jobbá tegyék a vásárlóik életét. Ez a fajta bemutatkozás különösen hatékony lehet, ha egy kis személyes hangvételt is belesző a szövegbe.

8. Vásárlás után se hagyja magukra a vevőit!

A vásárlói aggodalom nem ér véget a rendelés feladásával, utána éppúgy törődni kell a vevőkkel, ha egy maradandó (és pozitív) vásárlói élményt akarunk nyújtani a vásárlóknak. Így a vásárlás feladását követően mindenképp küldjön egy visszaigazoló emailt, melyben megköszöni és nyugtázza a vásárlást, és lehetőleg mindig adjon értesítést a vásárlóknak, ha valami előrelépés (vagy probléma) történt a rendelésével.

Zajdó Csaba
Forrás
: www.webshopexperts.hu

 

 

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
Vállalkozás

A vevőcsalogatás iskolája webáruházaknak

Mit tegyünk, ha kész webáruházunk a start-vonalon áll és csak arra vár, hogy végre élesben is állja a vevők rohamát? Hogy találnak ránk a vevők, mit kell tennünk azért, hogy ismertté tegyük webáruházunkat?

Itthon

Vevőcsalogató direkt marketing ajánlatok kevés pénzből

Ha szeretnénk kevés pénzből megsokszorozni e-mail kampányaink válaszadási arányát és velük együtt beérkező megrendeléseink számát a megoldás egyszerű: küldjünk ki hatásosabb értékesítési leveleket anélkül, hogy elkövetnénk a leggyakoribb hibákat.

hvg.hu Vállalkozás

Vevőcsalogató módszerek webáruházaknak

Mi a kulcsa az eredményes internetes vevőszerzésnek? Hol hibázik a legtöbb webáruház? A WebShop-Experts Kft. által bemutatott stratégia segítségével minden egyes marketingre fordított forint garantáltan megtérül. A módszer lépésről-lépésre mutatja be, miként lehet megszerezni és megtartani a vásárlókat.

Telerakták traffipaxokkal a legnépszerűbb horvát autóutakat

Telerakták traffipaxokkal a legnépszerűbb horvát autóutakat

Turistarekord Sanghajban a sárkányhajó-ünnepen

Turistarekord Sanghajban a sárkányhajó-ünnepen

211 km/h-val előzte meg a rendőröket egy audis Szabolcsban

211 km/h-val előzte meg a rendőröket egy audis Szabolcsban