szerző:
MTI

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója vezetői körlevelet adott ki a befektetési vállalkozások általános tartalékképzésére vonatkozóan, mert a tőkepiaci törvény 2007. december 1-jén hatályba lépett módosítása nem tartalmaz egyértelmű szabályokat erre vonatkozóan, csak a tartalék fogalmát említi, anélkül, hogy mértékét meghatározná.

A felügyelet azt a magatartást tartja követendőnek, amely elsősorban a befektetők érdekeinek védelmét veszi figyelembe, ezért óvatos osztalékpolitikát alkalmaz - derül ki a PSZÁF honlapján közzétett körlevélből. A PSZÁF ezért kívánatosnak tartja, hogy az eddig megképzett általános tartalékot ne fizessék ki a tulajdonosoknak, csak a veszteség finanszírozására használják fel a vállalkozások. A vezetői körlevél célja a prudens működés elősegítése. Bár a benne foglaltaknak nincs kötelező erejük a felügyelt szervezetekre, megvalósulásukat a felügyelet az ellenőrzés során figyelembe fogja venni.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!