szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Vállalkozás-finanszírozási Zrt. szeptember-októberben ír ki pályázatot közvetítők kiválasztására a Jeremie program kockázati tőkebefektetési konstrukciójában - mondta Gáspár Bence, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) kommunikációs vezetője

Az Európai Unió fejlett országaiban futó, a kis- ésközépvállalkozások (kkv) finanszírozását segítő Jeremie kockázati
tőkeprogramjában az első szerződéseket még az idén meg szeretnék kötni. A 2013-ig mintegy 200 milliárd forint, jellemzően európai uniós pénzek felhasználását lehetővé tévő Jeremie program három részből
áll: a mikrohitel program már elindult, a portfoliógarancia program most kezdődik, és folyik az előkészítése a kockázati tőkeprogramnak.
   
A mikrohitel programban eddig mintegy 400 szerződést kötöttek mintegy kétmilliárd forint összegű hitelre. A portfoliógarancia, vagy tömeges hitelgarancia - a nemzetközi tapasztalatok szerint is - a legalkalmasabb eszköz a mikro- és kisvállalkozások hitelezésének előmozdítására, mivel csökkenti a bankok hitelezési kockázatát. A kockázati tőketámogatás a korai életszakaszban lévő kis- és középvállalkozások tőkeigényét elégíti majd ki. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a napokban  hagyta jóvá a legújabb, immár kilencedik kockázati tőkealapkezelő engedélykérelmét. A tőkealapkezelők közül kettő - a Corvinus és az
Informatikai Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. - állami háttérrel
rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Kockázati tőke: a jó tranzakcióhoz kevés a magas szorzó

A Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése rámutat, hogy a Közép-Európára szakosodott kockázati tőke alapok befektetései a kiszálláskor az eddigieknél magasabb szorzószámokat értek el. A jövőben viszont nem elegendő alacsony szorzószámon venni és magasan eladni, értéknövelésre van szükség.

Vállalkozás

Már kilenc kockázati tőkealap-kezelő Magyarországon

A magyar cégnyilvántartásban immár kilencre emelkedett a kockázati tőkealap-kezelő társaságok száma. Közülük hét az elmúlt egy évben jött létre, feltételezhetően a hamarosan induló, az európai uniós Jeremie forrásból finanszírozott Új Magyarország Kockázati Tőke Programba történő bekapcsolódás céljából.

hvg.hu Vállalkozás

Kockázati tőke: új tranzakciók Közép-Európában

A kockázatitőke-ágazat globális piaci hangulatának megfelelően a közép-európai kockázatitőke-szakértők bizalmi indexe is esésnek indult a közelmúltban, s ez tükröződik a Deloitte felmérésében is. A cég ugyanakkor középtávon a kockázati tőke piacának jelentős növekedésére számít a térségben.

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról