szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A franchise viszonylag új jelenség Dániában, nyolc éve nem is nagyon ismerték ezt a vállalkozási formát. Mára az országban működő hálózatok 80 százaléka dán eredetű.

A piac Dániában dinamikusan fejlődik, az utóbbi 5 évben a becslések szerint megduplázódott a franchise-átvevők száma az országban. Az országban jelenleg közel 130 hazai koncepció működik, összesen öt és félezer egységgel, ebből 850-et a rendszergazda működtetett. Legismertebbek közülük a Pilgrim, a Claire, a Flexa és a Flügger hálózatok, amelyek neve nálunk egyelőre idegenül cseng.

Forrás: http://franchiseportal.hu

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Hol van a franchise kánaánja?

Az Egyesült Államok vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen a franchise hálózatok terén. Az amerikai eredetű franchise-márkák közül közel 500 képviselteti magát a világ más részein is. Melyek ezek?

Vállalkozás

Mennyi idő alatt térül meg egy franchise-befektetés?

Azt ugyan nem lehet pontosan tudni, hogy a magyar vállalkozások hány százaléka működik franchise rendszerben, és azt sem, hogy a hazai gazdaságban milyen erőt képviselnek ezek, de már egyáltalán nem marginális e vállalkozási forma helyzete Magyarországon. Mi kell ahhoz, hogy egy franchise-hálózathoz csatlakozzunk?

Vállalkozás

Milyen külföldi franchise-hálózatok érkeznek Magyarországra?

Nem túlzás azt állítani, hogy hazánkat ostromolják a külföldi hálózatok, amelyek szeretnék koncepciójukat itthon is elterjeszteni. Szinte napról-napra érkeznek megkeresésék a hazai franchise-tanácsadó cégekhez magyar átvevőt kereső hálózatoktól. Íme a legújabba legújabb koncepciók!

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Lazítások jöhetnek Horvátországban, ha nem jelenik meg a brit variáns

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre

Babarczy Eszter: Egyszerre van szükségünk megértésre és keménységre