Tetszett a cikk?

Az idei első öt hónapban 5600 közös vállalkozás jegyeztek be Romániában összesen 6858 milliárd lej, azaz 1,9 milliárd euró jegyzett tőkével - derül ki az INS nemzeti statisztikai hivatal adataiból.

A legnagyobb számban Bukarestben jegyeztek be új közös vállalatokat, összesen 393-at. A legtöbb külföldi közös vállalkozás - 203 - olasz részvétellel jött létre. A második helyen magyar cégek állnak 129 közös vállalat létesítésével. A harmadik Németország 86 vállalattal, majd Ciprus (73), Spanyolország (72), Izrael (61), Ausztria (55), Franciaország (44), Kína (44) és Törökország (43) következik.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Online cégalapítás: gyorsabb, de nem olcsóbb?

Olcsóbb, egyszerűbb, gyorsabb - az elektronikus cégalapítással járó előnyök, ha igaz, jövő nyártól fognak markánsan érvényesülni. Egyetlen óra alatt lehet majd céget alapítani - ígérik a hatóságok.

MTI Gazdaság

A KSH cégalapítási boomot regisztrált tavaly

A regisztrált gazdasági szervezetek száma 2007. december 31-én 1 millió 325 ezer volt, 49 ezerrel több, mint egy évvel korábban, ezen belül a II. félévi növekedés 43 ezer – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.