Tetszett a cikk?

Hiába törlik 2009-től a TEÁOR-számokat, november elsejéig át kell sorolniuk a cégeknek. Ellenkező esetben őket is törölhetik a cégnyilvántartásból, írta meg a Világgazdaság.

TEÁOR-fordítókulcs
Keresse ki kódját az Adózónán!
A TEÁOR-törvénycsomag jövő évtől lehetővé teszi, hogy a hatóságok ellenőrizzék a kötelező jelleggel elektronikus úton történő adóbevallások beküldését. A mulasztókat törlik a nyilvántartásból. A tervezet szerint 2009. március 1-jéig törölni fogják a cégjegyzékből a TEÁOR-számokat; mint arról korábban beszámoltunk, ezeket a jövőben csak statisztikai célból fogják nyilvántartani. Ettől függetlenül azok a vállalkozások, amelyek eddig nem teljesítették TEÁOR-átsorolási kötelezettségüket, várhatóan 2008. november 1-jéig kapnak haladékot a szükséges módosításokra. Aki eddig nem tett eleget átsorolási kötelezettségének, az az adóhatóság által biztosított elektronikus nyomtatványon az idei évről szóló adóbevallásban teheti ezt meg. A már benyújtott módosításokat a cégbíróság eljuttatja az adóhivatalnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Megmaradnak a TEÁOR-számok

Nem akarja megszüntetni a TEÁOR-számok jegyzékét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium – írja a Napi Gazdaság.

MTI Vállalkozás

TEÁOR szűkítés: a kisebb cégek kapnak kedvezményt?

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter azon csütörtöki bejelentéséről, hogy a kormány szűkíteni fogja a TEÁOR számok alkalmazási körét, az MTI által megkérdezett adószakértő úgy vélekedett: nem lehet tudni, a szűkítés mire vonatkozik, de feltehetően a kisebb cégek kapnak adminisztrációs engedményt.

MTI Gazdaság

Kikerül a TEÁOR a cégjegyzékből

Ezen a héten elkészül az új jogszabálytervezet a szakmakódokkal kapcsolatos vállalkozói teendőkről. Ebből kiderül, hogy - a tervek szerint már novembertől élő rendelkezések alapján - nem lesz sok dolog a TEÁOR-ral - ismerteti a hétfői Világgazdaság.

Hét nap gazdaság

TEÁOR-tortúra

Egy tervezett jogszabály-módosítás szerint az egyéni vállalkozóknak és a cégeknek mégsem kell bejelenteniük a...

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Kicsi, de nagyon erős: 475 lóerős lett a Volkswagen T-Roc R

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást