szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenhét hektárral bővítik a Győri Nemzetközi Ipari Park 169 hektáros területét, a 650 millió forintos projektet 137 millió forinttal támogatja a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

A beruházási összeg fedezi a területvásárlást, a korábbi mezőgazdasági terület iparivá történő átminősítését és az infrastruktúra kiépítését. A működtető Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. már megszerezte a terület tulajdonjogát, megtörtént annak mezőgazdasági művelés alól való kivonása. Az invesztíció eredményeként kiépítik az úthálózatot, a közműveket, hogy a területvásárlók minél előbb elkezdhessék fejlesztéseiket.

Az új területet a jelentkező igények szerint hozzávetőleg 35 telekegységre bontják, ezek többsége 2-3 ezer négyzetméteres parcella lesz, ahol az ingatlanjaikat kinőtt, működő vállalkozások szélesíthetik mozgásterüket. Ezek mellett nagyobb volumenű invesztíció számára meghagynak egyben 3-6 hektáros területet is.

Az új rendezési terv elfogadását követően novemberben már konkrét kínálatot tudnak nyújtani a fejleszteni szándékozó vállalkozásoknak az új területen, amelyet mindössze egy út választ el a jelenlegi ipari parktól.

A beruházást az tette szükségessé, hogy a meglévő terület betelt. Az ipari parkban már működő cégek mintegy 6000 embert foglalkoztatnak. Tavalyi árbevételük elérte a 217 milliárd forintot. Az eddigi befektetéseik becsült értéke 320 millió dollár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!