szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Richterrel kapcsolatban többször felmerült a kérdés az elmúlt...

A Richterrel kapcsolatban többször felmerült a kérdés az elmúlt másfél évben, hogy miért nem próbálja meg az árfolyamkockázatot fedezeti ügyletekkel kivédeni, a közelmúltban azonban – a stabilnak éppen nem nevezhető forintárfolyam miatt – a társaság vezetése ódzkodott ettől.

Bogsch Erik vezérigazgató azonban most jelezte: kihasználta a vállalat a forint gyengélkedését, s a kötött határidős ügyleteket a közelmúltban. A Richter-vezér elmondta: jelenleg a társaság a jövő évi nettó deviza bevételi pozíció 10 százalékáig rendelkezik fedezeti ügyletekkel, azt azonban nem árulta el, hogy ezeket milyen árfolyamon kötötték.

Mindenesetre Bogsch Erik az elmúlt hónapokban többször is jelezte, hogy a Richternél egy 260-270 forint közötti euró-árfolyamot tartanak reálisnak, így feltehetőleg ennek környékén fedezték le magukat. A vezérigazgató hozzátette: az árfolyamok megfelelő alakulása esetén a jövőben további ügyleteket köthetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

Egy asztmásoknál már bevált gyógyszer látványosan gyorsíthatja a koronavírus-betegek felépülését

Egy asztmásoknál már bevált gyógyszer látványosan gyorsíthatja a koronavírus-betegek felépülését

Földrengés rázott meg két görög szigetet

Földrengés rázott meg két görög szigetet