szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen cég tulajdonában lévő vállalat szóvivője szerint az...

A Volkswagen cég tulajdonában lévő vállalat szóvivője szerint az intézkedéssel csökkenthetők a költségek és a lépés hozzájárul a készletek apadásához. Hozzátette: ez még mindig jobb, mint ha embereket kellene elbocsátani. A dolgozók napi átlagbérük 75 százalékát kapják meg a kieső munkanapokra. 

A kereslet csökkenése miatt december 19 és január 11 között leállítja a termelését a Skoda, amely Csehország legnagyobb exportálója. A Cseh Járműgyártó Szövetség szerdán megjelent felmérése szerint a megkérdezett 127 ágazati vállalat 13 552 dolgozóját tervezi elbocsátani a jövő év első felében. Az ágazat összesen 135 ezer embernek ad munkát.

A tervezett elbocsátások oka, hogy csökken az autóeladás Európában és egyre kisebbek az exportmegrendelések. Októberben éves szinten 15 százalékkal csökkent a cseh autók és járműalkatrészek exportja.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trabanttal menekülő bankrablók: az átmenet bűnügyei – 1990. szeptember 19.

Trabanttal menekülő bankrablók: az átmenet bűnügyei – 1990. szeptember 19.

Új pártot alapított Volner János

Új pártot alapított Volner János

Az idősebbek több hazait esznek

Az idősebbek több hazait esznek