szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mol-csoport és az ENI-csoport csereegyezményt írt alá a mai nap, melynek...

A Mol-csoport és az ENI-csoport csereegyezményt írt alá a mai nap, melynek keretében az AGIP Austria 26 ausztriai AGIP töltőállomást ad át a MOL-nak 10 darab romániai, jelenleg a MOL Románia tulajdonában lévő töltőállomás fejében – hozta nyilvánosságra a magyar cég.

 

A töltőállomások cseréjének célja mindkét országban a piaci részesedés optimalizálása és a növekedési célok megvalósítása. A csere kölcsönös előnyöket biztosít az ENI és a Mol kiskereskedelmi üzlete számára mind Ausztriában, mind Romániában.

Az üzlet zárását követően az ENI-csoport 158 ausztriai és 37 romániai töltőállomással rendelkezik majd, míg a Mol-csoport 73 ausztriai és 121 romániai benzinkutat fog üzemeltetni.

 

Az osztrák piacon egyébként az OMV rendelkezik a legtöbb töltőállomással: az osztrák cégnek még úgy is közel 500 kutat üzemeltet hazájában, hogy tavasszal 100 egységen túladott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!