szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A február elejétől indult Jogpont Hálózat keretében az Észak-Alföldön dolgozó munkavállalók és az ott tevékenykedő munkaadók 18 település húsz helyén kaphatnak a munka világában keletkezett vitás kérdések megoldásához ingyenes jogi tanácsokat - jelentette be Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke pénteken, Szolnokon tartott sajtótájékoztatón.

Az Észak-Alföldi Jogpont Hálózatban tapasztalt jogászok, szakértők várják a rászorulókat, hogy meghallgassák munkajogi, társadalombiztosítási, társasági és cégjogi problémáikat, és felvilágosítsák őket a lehetséges jogi lépésekről - tette hozzá az IPOSZ elnöke. Észak-Alföld az ország második legnagyobb és legnépesebb régiója, ahol a foglalkoztatási gondok közismertek, ezért létkérdés a gyors és megbízható információáramlás - tette hozzá Szűcs György. A jogpontokat a munkáltatók és már működő munkaadók mellett felkereshetik a leendő foglalkoztatók, vállalkozók, köztük a fiatalok, a pályakezdők és a hátrányos helyzetű emberek. A régióban Hajdú-Bihar megyében hat, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hét-hét jogpontot hoztak létre, a hálózat projekt-gazdája az IPOSZ. 
   
Szűcs György beszélt arról is, hogy az országban 141 ponton lehet ingyenes jogi segítséget kérni a Jogpont Hálózat keretében. A hálózat egy konzorciumban működik, amelynek tagjai a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége. Megvalósítására európai uniós anyagi forrásból az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában, a Társadalmi Párbeszéd Központ együttműködésével került sor, működtetése 2010 végéig finanszírozott.

 

 
  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA