MTI Autó

Ingyen busszal viszik a Hungaroringre a nézők özönét

Hétvégén tartják a mogyoródi pályán a kamion-Eb-t, a nézőknek ingyenes buszjáratok állnak a rendelkezésére. A kamionversenyzés elitjét, köztük Kiss Norbertet is felsorakoztató eseményen a BlancPain GT Series luxusautóinak versenyét és a Swift Cup Europe küzdelmeit is megnézhetik a kilátogatók.

MTI Világ

Ezzel csalogatnának turistákat nyárra Brüsszelbe

Ingyenessé tennék Brüsszel tömegközlekedését a nyári hónapokra a városba érkező turistáknak, hogy élénkítsék az idegenforgalmat – adta hírül a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap hétfőn.

hvg.hu Itthon

Úgy tűnik, totális káosz van az ingyenes tankönyveknél

Ősztől elvileg minden alsós diák ingyen kapja a tankönyveit, sokan azonban mégsem ingyenes könyvből tanulnak. Előfordul, hogy vissza kell adni köteteket az iskolának, miután a gyerekekkel kiradíroztattak belőlük mindent. Arra is van példa, hogy a szülőkkel vásároltatják meg a könyvek egy részét – derül ki azokból az információkból, amelyek a Népszabadsághoz érkeztek a lap EduLeaks nevű kezdeményezésének részeként.

hvg.hu Gazdaság

Lemennek kutyába a bankok a pénzünkért

Mi mindent hajlandók megtenni a bankok, hogy magukhoz édesgessék az embereket? Bizarr és fura akciókban nincs hiány a világon: van, ahol fegyvert adnak kamat helyett, cicát a hitel mellé, elvégzik a nagymosást, grillszettet sorsolnak ki. Nálunk van olyan bank, amely virágmagot ad ajándékba, egy másik 20 ezer forintot utal az új ügyfelének. Kőkemény marketingstratégiák állnak a háttérben.

hvg.hu Vállalkozás

Fizetne kétszázezret egy soha ki nem ürülő söröskorsóért?

Három vállalkozó szellemű amerikai igen egyedi utat választott sörfőzdével egybekötött éttermük megvalósításához. Különböző befektetőket kerestek meg, hogy biztosítsák az alaptőkét, ám tőlük nem kaptak pénzt üzletük elindítására, így összekalapozták a szükséges pénzt ismerősöktől, azzal az ígérettel, hogy akik beszállnak, életük végéig ingyen kapják majd a sört.

MTI Kult

Megszüntetik egy időre az ingyen belépőt a híres párizsi múzeumban

Az áprilistól szeptemberig tartó főszezonban nem lehet ingyen belépni a hónap első vasárnapján a párizsi Louvre-ba. Az intézmény szerint az ingyenes belépővel a kispénzű franciáknak akartak kedvezni, de inkább a turisták használták ki a kedvezményt, és a látogatóknak csak 38 százaléka volt helyi.

MTI Vállalkozás

Itt adnak ingyen tanácsokat a vállalkozóknak

Megkezdte "A Munkáért!" nevű uniós finanszírozású kétéves projekt megvalósítását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a LIGA szakszervezetekkel, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével közös konzorciumban, ennek keretében ingyenes tanácsadást biztosítanak a vállalkozóknak.

MTI Gazdaság

Ingyenes lehet a távfűtés a legszegényebb szerbeknek

Az ingyen járó áram és földgáz után ingyenessé tennék a távfűtést is a legszegényebb családoknak Szerbiában – ismertette a szerbiai energiaügyi minisztérium javaslatát csütörtöki számában a Politika című belgrádi napilap.

Ivanyos Judit Itthon

Nem tudják, nem mondják meg, mitől lesz ingyen a tankönyv az iskolákban

Nem tudta megmondani a Klebelsberg Intézményfenntartó, hogy milyen forrásból mennyi pénz van arra, hogy a rászoruló családok valóban ingyen jussanak tankönyvekhez iskolakezdéskor. Az elvileg illetékes Központi Könyvtárellátó napok óta elérhetetlen. Pedig számos családot terhel meg idén az iskolakezdés, a tanszerek egyre drágábbak, az Eduline egyik felmérése szerint legalább 20 ezer forintot kell költeniük a szülőknek, ha az összes iskolai tanezköszt meg szeretnék venni. A nem akkreditált drága nyelvkönyvekért így ráadásul mindenképpen fizetni kell, és sok helyen csak kölcsönben kapják a könyveket a rászorulók.

hvg.hu Vállalkozás

Fotó: ingyenkávéval csábítják a dohányboltba betérőket

A Széll Kálmán téren található egyik újonnan megnyílt trafikban ingyenkávét adnak annak, aki betér vásárolni, legalábbis ilyen papírt függesztettek ki a trafik ajtajára. A dohánytörvény szerint ilyet lehet csinálni, csak dohánytermékre, dohányterméket kiegészítő termékre, illetve dohányzásra utaló képet, szöveget, látványelemet nem lehet kirakni.

1 2 3 4 5 6 7
32
Michelle Obama tabukat döntöget

Michelle Obama tabukat döntöget

Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen

Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Nem biztos, hogy az a legegészségesebb, ha egybefüggően alszunk 8 órát

Nem biztos, hogy az a legegészségesebb, ha egybefüggően alszunk 8 órát

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

Benkő: Ingyen írt páncélos indulót a Kárpátia, mert ennyire hazafias

Az Indexen dolgozó fejlesztők többsége is felmondott

Az Indexen dolgozó fejlesztők többsége is felmondott

A címlapról ajánljuk