Tetszett a cikk?

Hány munkáltatótól kaphat a munkavállaló béren kívüli juttatást? Olvasóink kérdéseire a Sodexo szakértője, Domonkos Rita válaszol.

Férjem egyéni vállalkozó, ő is rendelkezik heti 40 órás munkaviszonnyal az egyéni vállalkozás mellett. Nekem van főállásom, heti 40 órában. Részmunkaidőben szeretnék még nála dolgozni, heti 4 órát. A főfoglalkozásomban havi 12 ezer forint étkezési utalványt kapok. Milyen és mekkora összegű adómentes juttatások járnak/járhatnak nekem, illetve családtagjaimnak, kislányomnak, illetve van-e olyan juttatás, amit a férjem, mint közeli hozzátartozó kaphat. Más foglalkoztatott nincs az egyéni vállalkozásban.

A legtöbb béren kívüli juttatást több munkáltatótól is kaphatja az alkalmazott. Kivétel ez alól a pénztári befizetések, amelyeknél több munkahely esetén meg kell határozni, hogy mely munkáltató utalja az adott összeget. Ezenkívül az üdülési csekk esetében a juttatás nem haladhatja meg a mindenkori minimálbért, azaz idén a 71 500 forintot. Egyéni vállalkozás esetében akkor részesülhet béren kívüli juttatásban, ha fennáll a munkáltatói-munkavállalói jogviszony.

Közeli hozzátartozónak, mint például férj vagy gyermek a következő juttatásokat lehet felvenni: ajándék utalvány, üdülési csekk és kultúra utalvány. Az ajándék utalvány esetében még feltétel, hogy a közeli hozzátartozók egy háztartásban éljenek.

A cikk folytatása az Adózónán olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!