szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Pegazus 2009” díjazott lett a veszprémi Lapterjesztő Kft. a legdinamikusabban fejlődő hazai vállalkozások versenyében.

Második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások elismerését. Két kategóriában díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat, amelyek példája jól mutatja, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is van lehetőség a fejlődésre.

Idén a „Feltörekvő” kategóriában azok a hazai vállalatok szerepeltek, melyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott. A közép-magyarországi régió legjobbjának a Kristály 99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri. Ez a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61 százalékos árbevétel-növekedést ért el a 2006-2008 közötti időszakban. A Közép-Magyarországi Régióban közvetlenül utána az országos hatókörű Lapterjesztő Kft. következett, megelőzve az Agrimotor Összeszerelő és Értékesítő Kft.-t. 

A Pegazus Díjat odaítélő bírálók indoklásukban kiemelték: „a Lapterjesztő Kft. jelenleg Magyarország postaládáinak 96 százalékát éri el saját lapterjesztői hálózatával. A vállalat 2006 és 2008 között, évente, átlagosan 55 százalékos árbevétel-növekedést ért el. 2009. májusa óta ráadásul, a Lapterjesztő Kft.-nél bevezetett franchise rendszernek köszönhetően, az év végéig további növekedés várható”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!