szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) által jegyzett rugalmas munkahelyfeltárást célzó projekt keretében ezernégyszáz vállalkozást keresnek fel projekt kivitelezését végző Telework Budapest Konzorcium szakemberei.

Az elsődleges cél, hogy legalább háromszázötven cég esetében elinduljon egy álláshelyeket feltáró, szervezetfejlesztést célzó tanácsadási folyamat. A projekt indulása óta több száz pozitív visszajelzés érkezett a megkeresett vállalatok részéről és már több mint száz rugalmas munkahelyet regisztráltak.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat – mint Magyarország legnagyobb állásközvetítője – a rugalmas foglalkoztatás népszerűsítése érdekében számos különböző típusú szolgáltatást kínál a munkaadóknak. Ezek közül az egyik legösszetettebb az az ingyenes tanácsadás, amely során a vállalatvezetők megismerkednek a rugalmas foglalkoztatás lehetőségeivel, előnyeivel. Szintén e keretek között a szakemberek feltárják az adott vállalat foglalkoztatási helyzetét, valamint felmérik az ismert és a látens igényeket is.

Az indulás óta több mint hétszáz vállalkozást (mikrovállalkozást, kis- és középvállalkozást, és nagyvállalatot egyaránt) tájékoztattak a projektről, és az ÁFSZ szolgáltatásairól a konzorcium szakemberei. Több mint négyszáz esetben érkezett pozitív visszajelzés a táraságoktól, azaz indult meg a tanácsadás valamilyen formában. Mindezek eredményeképpen több vállalatnál kezdődhet el a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetéséhez szükséges szervezetfejlesztési folyamat, illetve a feltárt rugalmas munkahely lehetőségek bejelentése a regionális munkaügyi központokba. A projekt eredménye, hogy 2009. december 31-ig már több mint száz feltárt munkahelyet regisztráltak.

A feltárásban résztvevő cégek a projekt időtartama alatt tetszőleges mértékben és alkalommal, ingyenesen vehetik igénybe a többi támogató szolgáltatást is: E-learning tananyag: Egy elsősorban a mikrovállalkozások, kis- és középvállalkozások vezetői részére elkészített tananyag, amelyben összegyűjti a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével kapcsolatos ismereteket és tanulságokat. Tartalmazza továbbá azt a módszertant, amelyet a vezetők maguk is alkalmazhatnak akkor, amikor vállalatukat rugalmas foglalkoztatóvá kívánják átalakítani.
 
Train the trainer képzés: Klasszikus tréning a személyes oktatást előnyben részesítő érdeklődők számára. A képzésen résztvevők megismerhetik a vállalati diagnosztika, szervezetfejlesztés, szervezetépítés legfontosabb, nemzetközileg használt eszközeit, valamint lehetőség nyílik a rugalmas foglalkoztatásra vonatkozó fejlesztési tervek elkészítésére is. Országos rendezvénysorozat: Célja, hogy a helyi vállalkozókat személyesen is bevonva népszerűsítse a rugalmas foglalkoztatási formákat és ismertesse azok előnyeit.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!